Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Curaçao – Tips voor duikers

Leuk! Je gaat duiken op Curaçao. Wij hebben een paar handige tips voor je.

Rutger-Geerling-Curacao-_blog5_IMG_8936
Photo by ©Paul A. Selvaggio

Kies voor duikschoenen en vinnen met gesloten hiel in plaats van blote voeten in vinnen met gesloten hiel. Niet overal is er een zandstrand waar je makkelijk op blote voeten het water in loopt. Duikschoenen met stevige zolen bieden meer comfort en veiligheid als je naar het water loopt en erin gaat.

Als een duikplaats in een baai ligt, zwem dan aan het begin van de duik aan de oppervlakte uit naar het rif – zo spaar je ademgas. Je kunt dan op de terugweg -als je luchtvoorraad het toelaat- onder water terug naar de kant zwemmen.

Neem geen waardevolle spullen mee in de auto naar de duikplaats. Het verstandigst is om alleen je kleding mee te nemen en de auto ook niet op slot te doen. Is iemand op zoek naar iets waardevols in de auto, dan is openbreken niet nodig – dat scheelt veel ellende! Neem een waterdichte koker mee voor de autosleutel en bijvoorbeeld wat briefgeld, dan kun je altijd na de duik ergens iets eten of drinken en kun je de dikke portemonnee in de accommodatie laten.

Als je een grote fles water op het dak of de motorkap van de auto legt voordat je het water in gaat, heb je een paar liter heerlijk warm water om je na de duik mee af te spoelen. Een simpele truc maar o zo comfortabel!

Op veel stranden of in baaien bevindt zich een duikschool. Vraag hier naar bijzonderheden op hun huisrif, ze weten vaak te vertellen waar dat zeepaardje nou zit of wat voor bijzonders er op dat moment te zien is.

Neem de Duikgids Curaçao mee. Hierin vind je handige info over alle duikstekken – onmisbaar!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief