Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Content / Curaçao - algemeen / Reizen

Curaçao: 5 kantduiken

Op Curaçao kun je boot- en kantduiken maken. Dit keer stellen we vijf mooie kantduikplaatsen voor.

Tugboat

Een duikplaats die absoluut niet mag missen in je logboek, is de Tugboat. Van ons mag deze ook in de lijstjes met beste wrakduiken, beste snorkelplaats en leukste duikplaatsen van Curaçao. Het mooiste is: je kunt er zo makkelijk vanaf de kant komen! De kleine sleepboot ligt op slechts 3 meter diepte aan de linkerkant van het strand. Het wrakje zelf is mooi om te zien en het onderwaterleven heeft de boot volledig in bezit genomen.
Maar vergeet ook het rif hier niet! Zeepaardjes en frogfish behoren tot de vast bewoners van het rif. De pijlers van de pier aan de rechterkant van het strand zijn begroeid met schitterende sponzen en verbergen verschillende soorten onderwaterleven. Een heerlijke duikplaats om lekker lang en ondiep rond te kijken.

Foto: Rutger Geerling

Vaersenbaai (Kokomo Beach)

Hier kun je makkelijk te water vanaf het strand, dat bestaat uit zand en koraalresten. Het rif begint direct voor het strand en je weet nooit wat je hier tegen zult komen. Van grote roggen tot kleine poetsgarnaaltjes: er is altijd iets bijzonders te zien. Heb je geen probleem met een eindje uitzwemmen? Dan kun je vanaf hier naar de Carpile van Vaersenbaai zwemmen, links van het strand. Het is wel een stukje zwemmen, maar de autowrakken die hier al jaren liggen maken, het de moeite waard. Hoe dieper je gaat, hoe mooier de wrakken bewaard zijn gebleven – Carpile raden we dan ook alleen aan voor duikers met een Advanced brevet of hoger.
Dankzij het restaurant, de bar en overige voorzieningen is het hier ook voor niet-duikers goed toeven.

Foto: Brigitte Achterberg.

Cas Abao

Het witte strand van Cas Abao is een mooie plek om de dag door te brengen. En natuurlijk om een of meer kantduiken te maken! Je vindt hier een duikschool, restaurant en bar en je kunt er verschillende watersporten beoefenen. De baai is te groot om in één duikalles te zien – twee duiken is geen straf! Ga een keer rechtsaf en een keer linksaf en je zult twee heel verschillende duiken hebben. Bij de duikschool op het strand vertellen ze je graag wat voor bijzonders er op dat moment te zien is. Zeepaardjes zijn er vaak te vinden, oranje olifantoorsponzen geven het rif kleur. Kijk vooral goed om je heen voor schildpadden, die graag een dutje doen onder een spons of rustig langs het rif zwemmen.

Pierbaai

Vanaf het zandstrand loop je eenvoudig het water in en binnen een minuut ben je bij het rif. Een eenvoudige duikplaats waar je heerlijk kunt rondkijken. Ga op zoek naar octopussen tussen de rotsen en jonge visjes tussen het zachte koraal.
Deze duikplaats is ook zeer geschikt voor nachtduiken! Je zult zien dat het onderwaterleven in het donker heel anders is dan overdag. Kreeften gaan ’s nachts op jacht, veersterren rollen hun armen uit en als je overdag geen octopus gezien hebt hier, is de kans ’s nachts een stuk groter.
De kleine baai wordt ook gebruikt voor zwemlessen voor de lokale kinderen. Wordt er zwemles gegeven, ga dan aan de andere kant van het strandje het water in.

Playa Piscado

Een dagtrip naar Westpunt is meer dan de moeite waard. Dan de westkant van Curaçao vind je mooie baaien, is de natuur bijzonder en is de sfeer totaal anders dan op de rest van het eiland. En er zijn meer dan genoeg kantduikplaatsen bij Westpunt – Playa Kalki, Playa Lugun, Porto Mari, Playa Piskado: te veel om in een dag allemaal te beduiken.
Maak zeker een duik bij Playa Piscado, ook wel bekend als Playa Kalki. Het rif op deze duikplaats bestaat vooral uit harde koralen en verschillende soorten vis voelen zich hier thuis. Neptunus bewaakt het rif en zijn levensgrote standbeeld op de rand van het rif biedt geweldige fotomogelijkheden. Je gaat hier te water bij de vissershaven, dus je kunt daarna een lekkere verse vis voor op de BBQ meenemen. En kijk vooral goed om je heen voor schildpadden! De vissers maken de door hun gevangen vis meteen bij de pier en het strand schoon en de niet bruikbare resten gaan terug de zee in. De schildpadden weten al jaren dat hier gratis eten geserveerd wordt en er zijn er vrijwel altijd een aantal in de buurt die wachten op een lekker hapje.

Shutterstock

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief