Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Cruiseschip ramt rif in Raja Ampat

Begin maart heeft een Brits cruiseschip heeft een koraalrif in Raja Ampat geramd. Het resultaat? 1600 vierkante meter aan ongerept koraalrif is verwoest en het ecosysteem is ernstig ontregeld. 

CaledonianSky

De Caledonian Sky botste met ruim 100 passagiers en 72 bemanningsleden aan boord, op een koraalrif bij Waigeo, een van de vier grote eilanden van Raja Ampat. Bij het wegslepen heeft een sleepboot de situatie verergerd door dit bij laagwater te doen.

Nu, twee weken later wordt de schade pas echt goed zichtbaar. De schade is geraamd op tussen 1,3 miljoen en 1,9 miljoen dollar en wordt op de eigenaar van het cruiseschip verhaald. De eigenaar heeft inmiddels zijn medewerking aan de lokale autoriteiten toegezegd.

Experts verwachten dat het 100 jaar zal duren voordat het rif hersteld is.

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

5 reacties

 1. In het origineel artikel (divernet) is er sprake van een decade, dit is 10 jaar, geen 100.

  REAGEREN
  • Divernet is niet onze bron. In diverse andere artikelen wordt over 100 jaar gesproken voor de enorme schade aan het rif hersteld is. Laten we het erop houden dat het lang zal duren.

   REAGEREN
   • Ik had liever gehad (en gehoopt) dat het herstel effectief niet zo lang zou duren. Beter ware geweest dat de crash uiteindelijk ook nooit had plaatsgevonden … maar helaas

    REAGEREN
 2. Hello,

  I just signed the petition, “customerrelations@noble-caledonia.co.uk: Noble Caledonia, help repair the damaged reefs and show real environmental stewardship.” I think this is important. Will you sign it too?

  Here’s the link:
  https://www.change.org/p/customerrelations-noble-caledonia-co-uk-noble-caledonia-help-repair-the-damaged-reefs-and-show-real-environmental-stewardship?utm_medium=email&utm_source=notification&utm_campaign=petition_signer_receipt_rmp&share_context=signature_receipt&recruiter=2246728

  Thanks,
  Xavier

  REAGEREN
  • Gisteren, vrijdag 26-5-2017, heb ik een duik gemaakt op de duikplaats Cross Over waar deze ramp heeft plaatsgevonden, en inderdaad wat een ruine hier onder water, maar gelukkig aan de andere kant van dit rif is alles nog in perfecte conditie. Natuurlijk gaan er vele verhalen hierover de ronde (in de pers), maar heb dit zelf uit eerste bron gelezen (emails) en ter plekke. Enige tijd geleden heeft een soortgelijk incident plaats gevonden in Arborek, iets verder op, midden in de nacht met een dronken kapitein. Rif verwoest en bijna een nabij gelegen huis. Kapitein probeerder te vluchten met zijn schip, eiland bewoners achter hem aan, foto’s gemaakt met naam van het schip. Kapitein: ” Oh ik dacht op een zandbank gestrand te zijn, weet van niets.” Eigenaar dag later bij de goeverneur van de regio, heeft zich verontschuldigt en zal betalen, de kapitein is op staande voet ontslagen.

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *