Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Cressi pakt uit op BOOT

In 2019 is het de 50e editie van BOOT, de grootste Europese beurs op duikgebied. En Cressi zal dat niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Het Italiaanse merk Cressi is uiteraard aanwezig met een fraaie stand op de inmiddels vertrouwde plek midden in hal 3, naast het grote podium. Dit jubileum zal de beursorganisatie aangrijpen om flink uit te pakken voor bezoekers en deelnemers. Cressi heeft op haar stand een hele reeks aan nieuwe artikelen en een paar heuse primeurs.

Snorkelmasker

Cressi was ooit het eerste merk wat met een volgelaatssnorkelmasker op de markt kwam, de Medusa. In 2019 heeft Cressi nu Duke, die tijdens BOOT getoond en gedemonstreerd zal worden. Het snorkelmasker dat zich uiterlijk kenmerkt door de droogsnorkel te plaatsen op de plek waar duikers al gewend zijn hem te positioneren, links op het hoofd. Hierdoor is het ‘teletubbie’-effect weg en wordt het ademkanaal en dus de zogeheten dode ruimte met enkele centimeters verkort. Een belangrijk technisch kenmerk van het masker is dat de ademhaling niet langs een membraan gevoerd wordt – het is een open kanaal en daardoor wordt de ademhaling niet gehinderd. Men noemt dit het Valveless Design. De CO2 opbouw bleek bij tests, uitgevoerd door de universiteit van Milaan, lager te zijn dan in een gasmasker.

Digitaal console

Ook nieuw bij Cressi is de DIGI2. Dit is de digitalisering van de console. In plaats van een analoge manometer en dieptemeter geeft de DIGI2 deze informatie digitaal weer. Tevens wordt de Range aangegeven. De Range is het aantal minuten die resteren tot de cilinder op 50 bar druk is aangekomen. Deze resterende hoeveelheid lucht in minuten wordt berekend op basis van het verbruik gedurende de duik en de actuele diepte. Tevens geeft het apparaat de maximale diepte van de duik en de watertemperatuur weer. Doordat de dieptesensor ruim 30% groter is dan in analoge versies, zal de informatie die de DIGI2 weergeeft niet alleen beter afleesbaar zijn, maar ook accurater.

Nieuwe duikcomputers

De computerrange van Cressi wordt in 2019 verder uitgebreid met 2 nieuwe modellen, de NEON en de Michelangelo. De NEON is te bedienen met 2 knoppen, komt in 7 frisse kleuren en is een polshorlogemodel. Michelangelo is een grotere computer met handige éénknopsbediening. Beide computers hebben 4 modi: Lucht, Nitrox, Gauge en Freedive. Tevens is er een Lock-functie om bijvoorbeeld tijdens zwembadsessies geen onnodige duiken in het logboek te krijgen.

Gelijktijdig met deze computers worden de APPp en Bluetooth interface gelanceerd. Met de APP zijn meerdere computers uit te lezen en geeft de interactieve grafiek zeer precieze informatie over de duik, waarbij tijdens Freediven ook de verschillende ‘dips’ in één sessie aangegeven worden.

Nieuwe ademautomaten

De range ademautomaten is ook iets uitgebreid en telt nu 6 gebalanceerde en koudwater gecertificeerde sets voor de Nederlandse wateren. Uiteraard gecomplementeerd met 2 verschillende koudwater gecertificeerde octopussen.

Trimmen

Bij de trimvesten heeft de Commander een kleine upgrade gekregen en is de Scorpion een geheel nieuw vest met een unieke positionering van de loodpockets. Deze bevinden zich aan de rugzijde, waardoor het trimvest een prima balans en meer bewegingsvrijheid aan de voorkant en betere toegang tot de ruime pockets biedt.

Geen last van een beslagen masker

Naast het reeds bestaande masker Calibro, dat vorig jaar werd gelanceerd met de gepatenteerde Fog Stop, komt nu ook de Zeus met deze innovatie. Dit nieuwe masker is er in 6 kleuren en wordt net zoals 80% van de collectie door Cressi zelf gefabriceerd in de eigen fabriek in Italië. De Fog Stop is een neusomsluitend membraan, waardoor warme lucht uit de neus niet bij het glas kan komen en zodoende minder zal beslaan.

Liefde voor duikers

Tevens zal tijdens deze jubileum editie van BOOT nogmaals benadrukt worden waar de kracht van Cressi uit voorkomt. Liefde voor de watersport en liefde voor duikers in het bijzonder. Het familiebedrijf heeft geen externe aandeelhouders die andere belangen hebben dan watersport en produceert nog steeds 80% van zijn collectie geheel in eigen fabriek, met eigen mensen en machines. Hierdoor wordt de kwaliteit van de producten gewaarborgd en is men niet afhankelijk van productiefaciliteiten ver weg. De focus bij ontwerp en productie ligt 100% op het eigen merk en zodoende bereikt men de hoge kwaliteitsstandaard die men van Cressi gewend is.

www.cressi.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief