Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Cressi Digi2 – De digitale revolutie van de console

De opdracht: ontwerp een digitale console, waarbij de duiker op een robuust apparaat van handzaam formaat zijn belangrijkste informatie op een duidelijke en heel precieze wijze af kan lezen. Het resultaat: de Cressi Digi2.

Cressi Elettronica, een 100% dochter van Cressi, heeft deze digitale console ontworpen.

Handzaam is hij zeker met afmetingen van 9,9 x 5,2 x 2,8 cm en een gewicht van  122 gram. De robuustheid werd gerealiseerd doordat het instrument modulair is opgebouwd en tegen gebruikersschade wordt beschermd door een vervangbare siliconen huls, die in 6 kleuren verkrijgbaar is.

Het beeldscherm is zodanig ingedeeld dat de informatie op een intuïtieve wijze getoond wordt, met duidelijke cijfers. In één oogopslag is duidelijk wat de stand van zaken is. Vergelijk dat maar eens met de korrelige matrix displays die nog in vele nieuwe instrumenten gebruikt worden.

De DIGI2 toont de volgende digitale informatie:

  • actuele duikdiepte (0 tot 120 meter)
  • maximaal bereikte diepte van de huidige duik (in ruststand, maximale diepte van de laatste duik)
  • actuele druk in de cilinder (0 tot 340 BAR)
  • duiktijd
  • temperatuur van het water
  • de range

De range

Aangezien de DIGI2 het luchtverbruik gedurende de duik iedere seconde monitort, is hij ook in staat te berekenen hoe lang de duiker nog heeft (in minuten) tot de cilinder 50 BAR bereikt. Dit heet de range. Bij het bereiken van 50 bar staat de range dus op nul en zal het instrument dit knipperend aangeven. Er zijn geen akoestische signalen of verlichting en er worden geen decompressie-algoritmes gebruikt, vandaar de term digitale console.

 De druksensor in de DIGI2 is 38% groter dan die in een analoog instrument en daardoor accurater en duurzamer. Sowieso is de weergave van de data voor de duiker veel preciezer en in een oogwenk af te lezen. Geen getuur meer naar een trillende naald.

De batterij gaat lang mee. Bij 130 duiken per jaar gaat de batterij ruim 3,5 jaar mee. Er is bewust niet gekozen voor een stroomslurpend kleurenscherm of oplaadbaar geknoei met potentiële lekproblemen. Is de batterij dan eindelijk aan vervanging toe, dan zal de DIGI2 na vervanging een gepatenteerde zelftest uitvoeren om te controleren of het instrument goed is afgesloten. Deze batterijwissel is eenvoudig zelf te doen. Tevens wordt er een slimme screenprotector mee geleverd. Deze zorgt middels een magnetisch contact ervoor dat de batterij in een besparende modus wordt gehouden.

In combinatie met een Cressi duikcomputer heeft de duiker de beschikking over informatie die door een luchtgeïntegreerde duikcomputer (al dan niet met zender) geleverd kan worden tegen een aanzienlijk scherpere prijs.

www.cressi.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief