Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Congres over Human Factors in Diving

Staat het in je agenda? Eind september vindt de eerste Human Factors in Diving conferentie plaats. Sprekers uit alle delen van de wereld geven presentaties met als rode draad de ‘factor mens’. 

Technisch duiker en expert op het gebied van human factors Gareth Lock heeft de allereerste Human Factors in Diving Conferentie aangekondigd. Er zijn vooraanstaande sprekers van over de hele wereld met presentaties over hoe het toepassen van human factors (HF) de duikveiligheid, de verslaggeving in geval van een ongeluk en het functioneren van (buddy)teams kan verbeteren. De conferentie vindt plaats op 24 en 25 september a.s.

Het is voor het eerst dat een dergelijke conferentie wordt gehouden en het biedt een unieke kans om kennis en vaardigheden te delen die duiken veiliger, effectiever en plezieriger kunnen maken doordat duikers en instructeurs hierna beter risico’s in zullen kunnen schatten en daardoor onzekerheden zullen kunnen verminderen.

De sprekers van wereldniveau zullen de nadruk leggen op hoe zij zelf een positieve verandering hebben gecreëerd terwijl ze soms toch geconfronteerd werden met grote uitdagingen. Deelnemers zullen geïnspireerd worden om zelf veranderingen aan te brengen in hun eigen kring en in de grotere duikgemeenschap.

Gareth zal de eerste en de laatste spreker zijn tijdens de tweedaagse conferentie die geheel online zal plaatsvinden. Zijn eerste presentative is om 10:00 uur ‘s ochtends op 24 september en deze heeft als onderwerp “Een reis van ontdekking en van ontwikkeling”. Hij zal de conferentie op 25 september om 17:00 uur afsluiten met zijn presentatie met als onderwerp “De reis gaat verder”.

Er zijn totaal 29 sprekers gedurende de twee dagen en hieronder bevinden zich bekende namen als Professor Simon Mitchell, Diane Chadwick-Jones van British Petroleum, Ashley Bugge, Laura Maroni van DAN Europe en Frauke Tillman van DAN.

Bart den Ouden geeft een presentatie op vrijdag 24 september over “Normalisation of Deviance” waarbij er gekeken wordt naar waarom wij afwijken van de norm en waarom dit geaccepteerd wordt.

Andere onderwerpen zijn onder andere hoe beginnende duikers HF tips en technieken kunnen toepassen tijdens hun eigen duiken, hoe technisch duikinstructeurs HF in hun training in kunnen bouwen, hoe BP haar veiligheidscultuur heeft veranderd door anders te gaan kijken naar hoe incidenten gebeuren, hoe de gezondheidszorg human factors heeft omarmd en wat duikers hiervan kunnen leren.

Gareth heeft een boek geschreven “Under Pressure: Diving Deeper with Human Factors” dat gezien wordt als HET boek op het gebied van het toepassing van human factors in het duiken. Hij heeft gewerkt met Ashley Bugge en de duikbuddy’s van Brian, haar overladen man. Hij is hiervoor in November 2019 naar Hawaii gegaan om een documentaire op te nemen over Brian’s ongeluk, genaamd ‘If Only…’ (uitgebracht in mei 2020).

Beperkt aantal kaarten!

De kaartverkoop voor deze eerste Human Factors in Diving Conferentie gaat snel en er zijn maar 300 kaarten (in 3 categorieën) beschikbaar. De conferentie is bedoeld voor duikers van alle niveaus, van beginnende open water duikers tot grot- en rebreatherduikers en commerciële en militaire duikers. In het kort: voor iedere duiker die inziet dat menselijke factoren een kritieke rol spelen mbt. meer plezier, betere keuzes en grotere veiligheid bij het duiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief