Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Cindy Dalebout – Mola Mola

Locatie Spanje – Medes Eilanden

«Vanuit mijn ooghoek zie ik iets richting ons zwemmen en als ik besef wat het is kan ik, volgens mijn buddy, blijkbaar gillen van enthousiasme onderwater. Het is de mola mola!»

Wat te doen als het kouder wordt in Nederland? Nog even naar de zon in Spanje en daar dan toch ook zeker nog een aantal duiken maken.

We duiken bij de Medes Eilanden en gekscherend hadden we het in de duikbasis over de Mola Mola (maanvis). Wat zou het gaaf zijn als we die mochten tegenkomen onderwater. ” Ja dat wil ik ook wel” zegt Anthony van de duikbasis.

Een prachtige zonnige dag en weinig wind dus de perfecte omstandigheden. De duiklocatie wordt Les Farranelles. Een leuke duik met o.a. de koeslak, schorpioenvissen, murene en de paarse flabellina.

Na 50 minuten is het tijd om weer richting de boot te gaan en onze veiligheidsstop te maken. Omdat er al aardig wat duikers onder de boot liggen te wachten tot ze aan boord kunnen besluiten wij nog even rustig aan te doen. En dat besluit is het beste besluit van deze dag…… vanuit mijn ooghoek zie ik iets richting ons zwemmen en als ik besef wat het is kan ik, volgens mijn buddy, blijkbaar gillen van enthousiasme onderwater. Het is de Mola Mola!!

Camera aan en filmen en fotograferen maar………

Dit bericht delen

Cindy Dalebout

Mijn naam is Cindy Dalebout. Ik duik al bijna 22 jaar en ben lid van SDV Sepia in Krimpen aan den IJssel. Sinds kort ben ik begonnen met het filmen onderwater. Ik gebruik hiervoor de GoPro Hero 4.

1 reactie

  1. wow… Ik heb er ooit één gezien. Die zwom in de verte heel hard weg de diepte in. Officieel dus van de bucketlist, maar ik zou er graag nog 1 echt zien!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten