Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Carlton Queen – “De langste 3 minuten van mijn leven”

De Belgische Robert is een van de passagiers die na het kapseizen van de Carlton Queen vastzitten in het schip. Nooit duurden drie minuten zo lang.

Gelukkig kan Robert het navertellen, net als zijn medereizigers. Maar van het gevaar is hij zich al te goed bewust… en van het geluk dat hij heeft gehad. Dit is zijn verhaal.

“Samen met Helen en Christian zit ik in de salon op dek 2. We zitten aan stuurboordzijde en kletsen na over de duik op de Giannis D die we zojuist hebben gemaakt, en de dolfijnen die we hebben gezien. Voor we het weten, schuiven alle meubels (die kennelijk niet vastzaten) door de salon en gaan wij van links naar rechts op de bank. Bij een volgende golf helt het schip naar 90 graden stuurboord en komt het niet meer terug.

Wij liggen bedolven onder het meubilair. Door de ramen aan stuurboordzijde zien we het water naar binnen sijpelen. Het is alsof we op een glassbottomboot zitten, we zien de zeebodem onder ons. Tegelijk dringt het tot me door dat de situatie levensbedreigend is – de weg naar buiten bevindt zich 3 tot 4 meter boven ons en houvast om naar boven te klimmen is er niet. We zien de kasten bij het aanrecht – deze reiken bijna tot aan de deur. We hebben geen tijd te verliezen en we duwen Christian naar boven zodat hij de dubbele deur van hout en glas kan openbreken. Aan armen en benen trekken we elkaar naar boven. Eenmaal op het duikdek is het springen en zwemmen we voor ons leven richting het reddingsvlot.

Dit waren echt de langste 3 à 5 minuten van mijn leven. En nog hoor ik het geschreeuw om hulp van David, Christian en Fernando die elders in het schip vastzaten.”

"Beter één dan drie slachtoffers"

Fernando is een van de gasten die na het kapseizen van het schip geen kant op kan… Hij doet zijn verhaal.

Zo ging het

Lies en Rob zitten aan boord en doen het verhaal. Net na vertrek waren er al de eerste twijfels…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief