Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Verzamelen geblazen

Locatie Zoetersbout

 

“Het was weer een zeer geslaagde dag. Superleuke reacties, keiveel belangstelling” aldus Carla. “Mooier kan het toch niet worden?!”

Het is weer tijd voor de wandeling vandaag. En Lilian en ik hebben er zin in! We krijgen hulp van 2 leden van de biologische werkgroep om te helpen verzamelen en uit te leggen bij de bakken. Omdat we met 4 zijn, blijft Lilian boven water en duiken wij met zijn 3-en om te verzamelen. Ik ben vroeg, als altijd en kleed me om om te gaan duiken. De andere duikers zijn nog niet in beeld. Maar dat maakt niet uit als Lilian toch boven water blijft. Dan kan zij ze opvangen en met ze afspreken. Gewapend met mijn net en potjes daal ik af. Het is nog heerlijk rustig maar het zicht is over het algemeen slecht. Gelukkig is dat met verzamelen niet zo’n drama, dan maak ik zelf eigenlijk ook altijd wel wat stof, door het oppakken van beestjes, ze in een potje stoppen, dingen in het net stoppen. Ja, heel eerlijk gezegd maak ik dan ook wel eens wat stof.

140615-dib5Wel vind ik leuke dingen. Heremietjes, krabbetjes, zeesterren, anemoontjes, ribkwalletjes en alweer een baby snotolfje! Yeah, die vinden we altijd zo leuk in de bak. Met wat wakamé, daar verstopt ie zich dan in en zuigt zich vast op de bladeren. Gewoon té leuk. Als ik bovenkom gaan net de andere duikers te water. Beetje vertraging, maar goed, gelukkig nemen we alle tijden altijd ruim.

In de tussentijd kleed ik me om en brengen Lilian en ik alvast wat naar de auto.

Als de andere 2 boven komen pakken we hun vangst aan en stoppen die in de tonnen. Omdat de tijd inmiddels gaat dringen, gaan Lilian en ik vast naar Burghsluis om in de haven langs de pontons te gaan kijken. Daar scoren we weer bretelletjes en garnaaltjes. Ook oesterdiefjes en andere leuke spulletjes.

Nadat we tevreden zijn, verkassen we naar Neeltje Jans. Als we aan komen rijden, zien we Herre, onze wierenspecialist, al op zijn buik op de steigers in de getijdenpoelen liggen. Zo’n heerlijk vertrouwd beeld, zo zijn eigen wieren aan het verzamelen.

140615-dib2

We zetten de tafels neer en verdelen de bakken. De andere 2 bekommeren zich om het water halen in de poelen en Lilian en ik gaan de bakken inrichten. En wat hebben we weer een leuke beestjes om te laten zien. En wat nog veel leuker is, blijkt later, wat hebben we een enorme belangstelling! Er is een best grote groep wandelaars. Maar daarnaast krijgen we een uitgebreide aanloop van mensen die zomaar langs komen lopen en nieuwsgierig zijn waar we mee bezig zijn. Ook hebben we iemand die ons via onze facebook pagina heeft gevonden. Het werkt dus echt, die social media, zijn we er niet voor niets aan begonnen! En het is nog leuk om bij te houden ook, zo’n pagina. En we voelen ons vereerd en blij met het bezoek van Dominique en Tjeerd. Dominique heeft de organisatie aan ons overgedragen en kwam even bij ons kijken. Lief dat ze die moeite heeft genomen!

140615-dib4

140615-dib3

Kortom, het was weer een zeer geslaagde dag. Superleuke reacties, keiveel belangstelling en Lilian en ik alletwee een heel tevreden gevoel. Mooier kan het toch niet worden?! Op naar de volgende!

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief