Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing- Oudejaarsduik

Het is wat passen en meten met de tijd, maar duikreporter Carla van Westing kan toch een oudejaarsduikje maken met 3 clubgenoten. Ze willen naar de Zeelandbrug, omdat die zo lang gesloten is geweest en ze er nu van willen genieten.

Datum 31-12-2015
Locatie Zeelandbrug

Er staat wel een straffe zuiderwind, dus recht op de dijk. We checken de stek en bevinden het duikbaar. We zullen elkaar helpen met in- en uitstappen, dan moet het goedkomen. Onderwater waait het tenslotte niet.
We verdelen ons in een mannelijk en een vrouwelijk buddypaar en gaan in de golven te water. Wat heerlijk, alweer te lang geleden dat ik in de Oosterschelde heb gelegen. En zeker met alle omstandigheden in privé- en werkkring kan ik dit erg goed gebruiken.
Onderweg had ik me bedacht dat ik morgen naar Nice vlieg, naar mijn zoon, dus ik moet wel een rustig duikje maken, met maar 18 uur tot opstijgen. Maar dat is met LW bij de brug goed mogelijk.

Lilian en ik gaan lekker richting de pijler en wat er achter. We zijn op zoek naar slakdolfjes en hun nestjes. Het zicht is ongeveer een meter, wel behoorlijk wat stof in het water, maar we kunnen heerlijk snuffelen alletwee en zien elkaars lamp op zeker 1-2 meter afstand, dus prima voor ons.
Helaas vinden we geen slakdolfjes, daar moeten we dieper voor volgens Lilian, maar dat wil ik niet met mijn vlucht morgenochtend in het vooruitzicht. Dus zoeken we andere dingen en die vinden we natuurlijk ook. Het wemelt van de galathea’s en we zien een heel stel donderpadden. De meeste overigens vrij klein, maar wel leuk. Ook vinden we een nestje met knalroze eitjes, zonder de papa, die was even buurten denk ik. Ik vind een leuke kleine F. gracilis en aan het eind van de duik hebben we nog een schattige kleine wijde mantel. Lag er prachtig bij, mooie flonkerende oogjes.
Ik had voor het eerst mijn nieuwe camera mee en moest dus van alles uitproberen. Aardig wat foto’s gemaakt, waarvan een heleboel niet scherp. Maar toch wel een aantal leuke plaatjes gemaakt. Ik heb trouwens meteen na de duik het lenskapje er vanaf gehaald. Nu weet ik weer waarom ik dat bij mijn andere camera ook had gedaan. Heb je een leuk plaatje van een eierleggende wulk, hangt dat stomme kapje in beeld. Maar ook die mogen jullie zien, want dit soort dingen gebeuren mij gewoon. En de wulk staat er ook erg mooi op.

Dan wil ik bij deze meteen even alle lezers van de duikreports een mooi, gezond en duikvol 2016 wensen!

2 reacties

  1. Jij ook een prachtig 2016, Carla, met veel mooie duiken!

    REAGEREN
  2. Dat is een goed begin van het nieuwe jaar, zo’n duik! Dat er nog maar veel mogen volgen dit jaar!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief