Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Met de mannen op stap

Na lange tijd weer eens met de mannen op stap voor een clubduik. Tja, dan komt de vraag: Waar ga je dan heen en wat wil je graag zien?

Datum 19 april 2014
Locatie Bergsediepsluis

Ook dit is alweer een tijd geleden, met een aantal mannen van de vereniging duiken op zaterdagmorgen. Maar vandaag is het weer zo ver. Er zijn ‘slechts’ 3 mannen die mee gaan, maar ik vind het allang gezellig. We hebben bij de Gouden Leeuw afgesproken en voegen daar de materialen samen tot 2 auto’s. Er is even overleg waar naar toe te gaan. Er zijn natuurlijk al sepia’s gezien. Maar ook nog snotolven en pijlinktvissen natuurlijk. Dan zijn er 2 bij die Happie nog niet gezien hebben. Na een kort overleg besluiten we naar de Bergsediepsluis te gaan. Happie voor de 2 die hem nog niet gezien hebben en eventueel sepia’s voor de derde man. En ik pas me wel aan, als ik mijn hoofd maar onder water kan steken.

De drukte daar valt me reuze mee. We stoppen eerst even bij het strandje waar Happie lekker op het zand ligt. De 2 mannen die hem nog niet ontmoet hebben vinden het enig om het beestje even te zien. Er staan nog wat mensen, maar het is redelijk rustig. We maken wat foto’s en rijden door naar de parkeerplaats om ons om te kleden. Zoals ik al zei, is het best stil. Mooi, dan is het onder water ook niet zo druk! We hijsen ons in onze pakken en willen eigenlijk ge-4-en duiken. Alleen is dat al meteen na het onderduiken klaar. Dus duik ik met Ronald verder. Op het eerste wakamé blad vinden we meteen een baby-snottie. Ronald zegt altijd geen kleine dingen te zien, maar dit lukt toch aardig! Echt een dotje van een beestje, nog geen centimeter groot. Maar ze reflecteren het licht van je lamp, daarom vallen ze op.

We duiken verder naar het platform. Daar zwemmen we geruime tijd omheen. Heerlijk snuffelen wat zich allemaal op en om het metalen frame en rooster heeft gevestigd. Onder het platform zwemmen wat flinke steenbolken. En de dahlia ligt nog mooi achter het platform. Ik vind hem er vandaag beter uitzien dan de vorige keer. Na 25 minuten besluiten we wat westwaards te zwemmen. Wat heerlijk toch om zo relaxt onder water te hangen. We snuffelen tussen oesters, over en onder stenen en gewoon op het zand natuurlijk. We komen mooie grote vlokslakken tegen en groene wierslakjes. Galatheaatjes en nog meer baby snotties. Helemaal leuk, ik voel me alweer de koning te rijk, dat ik hier zomaar van kan genieten. Helaas komen we geen pijlinktvis of sepia tegen, maar dat kan voor mij de pret niet drukken. Ik kom nog een super-mini-snottie tegen, ik schat 2 mm, vlak voordat we onze hoofden boven water steken. Helemaal niet koud gekregen, echt heerlijk. En na de duik is het nog even volop genieten. De gewoonlijke sterke verhalen en stoere uitspraken van de mannen. Lekker bakkie erbij en een goeie plak cake die 1 van de vrouwen heeft meegegeven. Kortom, mijn zaterdag kan niet meer stuk. Mooi begin van het paasweekend. Alleen nog steeds jammer dat mijn flitser niet functioneert, volgende duik eens met andere batterijen proberen, moet toch alles uitsluiten waar het aan kan liggen. Foto van de baby snottie is dan ook niet echt mooi geworden…..

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief