Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Lagos, Portugal 10-5-2012

Atlantisch duiken aan de zuidkust van Portugal. Carla deed het.

Datum10 mei 2012

LocatieLagos, Portugal

Nadat het 2 jaar niet gelukt was om tijdens mijn vakantieweekje in Portugal te duiken, lukte het afgelopen zaterdag wel. Vanaf de haven van Lagos met een rib uitgevaren met een erg leuke Engelse gids aan boord. De andere duikers waren uit Duitsland en Engeland. We waren met 5 duikers en de gids, dus goed te doen.

Ik had geen idee wat ik kon verwachten van duiken in de Atlantische Oceaan aan de zuidkust van Portugal. Watertemperatuur was goed te doen, 16 graden, zicht was volgens Chris, onze gids, slecht. Een meter of 4 zicht hadden we. We hebben 2 duiken gemaakt op verschillende plekken. Maar wat een enorme mooie duiken heb ik gemaakt. Ontzettend veel gezien. De koralen en anemonen zijn er echt schitterend. En het leven is er erg divers. Niet bijzonder veel vis, al zeker geen grote. Tenminste, ik heb die niet gezien. Maar wel octopussen, pijlinktvissen en sepia’s. Congeralen, zelfs vrijzwemmend, giga spinkrabben en een enorme diversiteit aan prachtige naaktslakken. Van heel klein tot wel 12 cm toe in de meest uiteenlopende kleuren.

Waren echt 2 topduiken en zeker voor herhaling vatbaar om daar te duiken. Dus volgende keer als ik er ben, ga ik zeker het water weer in!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief