Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Kinderen verbazen

Datum 23 mei 2014
Locatie Zoetersbout

 

140523-dib1Wat is er leuker dan kinderen te laten zien wat er in het water bij hen om de hoek leeft? De aquaria zijn weer vol.
Net mijn vorige verslag ingeleverd en dan alweer aan de duik. De vrijdag staat in het teken van de ‘week van de zee’. Kortom vroeg op om te zorgen dat we om 11.00 uur klaar staan bij het Watersnoodmuseum met onze aquaria, voor de schoolkinderen die komen kijken. We hebben om 7.00 uur afgesproken bij Zoetersbout. Gelukkig is het heerlijk weer en we hebben er gewoon ontzettend veel zin in. Lilian, Pieter en ik gaan dan ook snel te water. We duiken heerlijk een uurtje in lekker kalm water met goed zicht. We vinden weer leuke dingen en komen erg blij boven.140523-dib2
Alles in de tonnen en potjes mee de auto in en op naar Ouwerkerk. Daar zoeken we een plekje, een beetje uit de wind, en zetten de tafels neer. Bakken er op en dan de beesten verdelen over de aquaria. Tussendoor halen de mannen nog even wat Oosterschelde water bij, om de bakken mee te vullen. We hebben nog een oppervlakte hulp bij ons, erg fijn.
We zijn gelukkig ruimschoots op tijd klaar en kunnen nog even lekker koffie drinken in het zonnetje. Al snel meldt zich de eerste groep. Perfect op tijd, om 11.00 uur. We hebben speciaal voor deze doelgroep, dekinderen, 2 lage bakken neer gezet met beestjes die ze mogen voelen, zeesterren en krabbetjes. Ook mogen ze zeesla proeven. Een erg goede zet, met dank aan de educatieve tak van ons organisatieduo.
140523-dib3 De kindertjes zijn erg enthousiast, wat is een zakpijp en wat zijn die kokkels. De zeepokken en visjes, hoe eten zeesterren, ze willen alles weten. Daarnaast het zelf voorzichtig mogen aanraken is een enorme ervaring voor de pupillen. Als dan de aandacht gaat verslappen maken we het uur vol door de kinderen een opdrachtblad te geven om in te vullen. Deze zijn door de scholen al meegenomen. Zo maken we mooi met gemak een uur vol. Leuk, nog 140523-dib42 groepen te gaan. Daar doen we het toch voor.
Ook de 2 andere groepen zijn zeer enthousiast en ook hier is het voelen en aanraken een top ervaring. Als afsluiter een opdrachtblad maken, houdt de kinderen ook nu bezig tot het uur vol is.
En wat een mooi weer hadden we.
Tot onze verbazing komt er nog een bruidspaar, dat foto’s wil maken, bij onze bakken kijken.
Die staan dus mooi op onze fb pagina!
Als we alles hebben opgeruimd en de dieren weer terug hebben gezet in de Oosterschelde, gunnen we onszelf nog een versnapering op het terras naast het museum. Wat een mooie afsluiting, en nog gezellig ook natuurlijk, zo even nakletsen en de dag evalueren.
Op naar het echte weekend, weer in kader van de kampioenschappen. Ook zin in.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief