Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Kampioenschappen

Locatie Zoetersbout

 

Na een heerlijke ontspannen dag gisteren, met wel 73 kinderen en een bruidspaar langs onze bakken, is het vandaag en morgen weer tijd voor het serieuze werk, buddy zijn bij de NK onderwaterfotografie. Wel heel leuk hoor, zeker met zo’n gezellige buddy. Anders had ik het ook niet gedaan.

Zaterdag oefenen. En zondag voor het echie. Zaterdag gaat alles best lekker, twee duiken bij Zoetersbout en daarna nog even een verkenning bij de Kabbelaarsbank voor de half/half opname. Daar heeft Edwin een idee over dat we morgen in praktijk gaan brengen. Daarmee de zaterdag naar tevredenheid afgesloten volgens mij.

Zondagmorgen hebben we rond 9 uur afgesproken bij Zoetersbout. Daar kom ik natuurlijk mijn maatje tegen die nu zonder mij de wandeling moet organiseren. Sorry nog Lilian!!!

We maken de eerste duik bij Zoetersbout voor het visportret. De plannen liggen helemaal klaar, dus we gaan er voor. Helaas vinden we niet het beestje wat we gisteren gevonden hebben, maar wel andere leuke snotties. Om een lang verhaal kort te maken, we hangen 77 minuten bij de wakamé om zo’n minivisje te fotograferen. Zeer vermoeiend op een gegeven moment, zo ondiep proberen een blad stil te houden enz. enz. Maar toch nog steeds leuk.

140524-dib1

De tweede duik bij Zoetersbout gaat Edwin voor macro. Ook geoefend gisteren. We volgen ons plan en dat lukt best aardig. Het heremietje wil gewoon beroemd worden. En zulke moet je hebben voor de juiste foto  . Harry is deze duik mee als medezoeker en observator. Ik ben ‘het middelpunt’ met Edwin aan de ene kant en Harry aan de andere kant. Alles loopt volkomen volgens plan, tot er een buddypaar langs komt dat zo een enorme stofwolk maakt, dat ik echt niets meer zie. Ik laat Edwin rustig fotograferen en probeer Harry niet kwijt te raken. Dat lukt en als de wolk wat is opgetrokken proberen we Edwin weer te vinden. Maar tevergeefs, ik kan hem niet meer vinden. Dan besluit ik om met Harry wat ondieper te gaan zwemmen en dan hem ook maar een snotolfje te laten zien. Dat lukt in ieder geval. We zwemmen wat richting de punt daarna, en komen een fuik tegen met een enorme kreeft er in. Ik heb gisteren gehoord dat in de volgende fuik een sepia zit en die wil ik ook wel even laten zien. Gebaar onder water met de vraag of hij ook naar de volgende fuik wil en zie een ja-knikje. En er zit inderdaad een vrij klein exemplaar in. Helemaal van de kaart, geen tekening meer op het lichaam. Zo jammer, maar ja, dit gebeurt gewoon. Ennnn Harry heeft wel een sepia gezien.

140525-dib1

Na een dik uur krijgt Harry het koud in zijn enkel natpak en gaan we richting de trap. Was een superleuke duik, alleen jammer dat ik Edwin niet langer heb kunnen helpen.

Na deze duik vertrekken we naar Dreischor voor een verbetering van de groothoek. Die doet Edwin alleen en is ook binnen een kwartier het water weer uit.

Dan gaan we nog naar de Kabbelaarsbank waar Edwin zijn half/half foto wil maken met ons samen als model. Dat heeft wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk komen er toch leuke plaatjes uit. Gelukkig, dan is niet alles voor niets geweest.

Nu komt de volgende opgave, foto’s tot 100 terugbrengen. Dit doen we bij de molen waar ze ingeleverd moeten worden. Wij onder het genot van een biertje en de verantwoordelijke natuurlijk met een colaatje. Er wordt gereduceerd tot 100 met de opdracht deze, en de 100 van vorige week, thuis tot 5 terug te brengen. Veel plezier!! En dat met een vakantie van de fotograaf voor de deur, die binnen 12 uur vanaf het inleveren begint………Maar het is gelukt en ik krijg dan ook ’s nachts om een uur of 2 de selectie gemaild. Kort nachtje voor mijn buddy. Maar wel met een lekkere vakantie in het vooruitzicht. We zijn erg benieuwd naar de jurering, tis nog even wachten. Tot die tijd ga ik nog maar wat plonzen, gewoon voor de fun! Ook daar zie ik weer naar uit, maar dit was een unieke ervaring, had ik voor geen goud willen missen.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief