Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Wooooooow

Datum 15 juni 2013
Locatie Zeelandbrug

WOOOOOW, deze duik komt in mijn top 10! Daarmee opent Duikreporter Carla van Westing haar nieuwe verhaal. Ook zo benieuwd?

blog-5Ik heb al een aantal weken niet met de mannen van de vereniging kunnen duiken. Tijden die niet overeenkomen enzo. Iedereen is tegenwoordig zo belachelijk druk, lijkt wel of het steeds erger wordt. Maar desondanks geniet ik met volle teugen van mijn leven en zeker van het duiken.

blog-7Maar na de giga geweldige duik met Lilian van afgelopen woensdag, heb ik nu de eer om me in de hoge golven ten onder te laten gaan met Joost. Instap dus maar bij de nieuwe trap bij de brug, ondanks het afgaande water. Ik zie mezelf echt niet met deze enorme golven bij de het touw mijn vinnen aantrekken. Dan lig ik gewoon bij de eerste of tweede gigagolf te dobberen. En gelukkig vindt Joost het niet erg om er bij de nieuwe trap in te gaan. Zicht is niet super en met de enorme golfslag spreken we af onder te gaan en elkaar bij de laatste paal van de trap te herenigen en dan verder te gaan. Dat was een strak plan en van daaruit vertrekken we naar iets dieper en minder woelig water. Zicht bovenin is bagger, maar wat dieper gaat het best wel.

blog-2Het is dan nu wel sepia tijd, maar zonder het eigenlijk echt af te spreken, speuren we beiden de stenen af naar slakjes. Joost vindt binnen no-time al harlekijnslakjes. Even fotootje maken, maar al meteen blijkt Joost zijn accu van de camera leeg. Tja, dan moet hij op mij vertrouwen voor de beelden……Maar goed, we gaan lekker verder. Als eerste vind ik daarna een groene wierslak en dan meteen een slanke waaierslak. Na enige tijd zie ik een vlokslak en een boompjesslak. We genieten samen en ik maak foto’s voor 2 ;o)

blog-6Na enige tijd vindt Joost zelf zijn eerste boompjesslak. En nog 1 en nog meer! Toppie! Hij wijst er eentje aan om te fotograferen, maar ik ben afgeleid, ik heb een gestippelde kroonslak gespot, dus die (massaal voorkomende) boompjesslak moet even wachten. Deze kroonslak had ik nog nooit gezien en dan de eerste zelf spotten is toch kei leuk! Het is enorm moeilijk om met de storm en stroming een beetje fatsoenlijke foto’s te maken, maar ik knip maar wat in het rond en zie later wel of er iets bruikbaar is. Ik lig in ieder geval te genieten!! Deze duik kan niet meer stuk, zoveel verschillende slakken in 1 duik, echt een toppertje. Even later wijst Joost me nog op zilverblauwe knotsslakken, maar in hetzelfde fotoframe vind ik een slanke ringsprietslak. Jeetje, de duik wordt steeds superder (haha, geen woord, maar wel mijn gevoel) Ik zie ook nog slanke knotsslakken en een paar vlokslakken. Ik ben flabbergasted, wat geweldig. En we komen samen helemaal blij boven na een uur. Helemaal goed. We zijn het er over eens dat deze duik in onze top 10 komt. En dat in die goeie ouwe Oosterschelde! Jaja, volop genieten, en dan morgen weer duiken om te verzamelen voor de wandeling, heerlijk.

Foto’s zijn, zoals gewoonlijk niet top, maar ik ben er blij mee, als ik ze terugzie word ik weer helemaal blij!

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief