Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Tjaaaaaaa

Datum 28 augustus 2013
Locatie Zeelandbrug

Ze heeft er zin in! Duikreporter Carla duikt onder bij de Zeelandbrug.

Ik heb me hier echt op verheugd, ff bij de brug onder. Ik ben al vroeg in de morgen op pad om met Arieke op Schouwen Duiveland een paar afspraken af te gaan in het kader van de organisatie van het WK onderwaterfotografie 2015, wat dan in Nederland, Zeeland plaats gaat vinden. Wel 3 enorm vruchtbare afspraken en we worden er echt helemaal blij van. Wat dat aangaat is het een super vruchtbare dag. Natuurlijk liggen mijn duikspullen in de auto, want mijn planning is om aan het eind van de dag lekker even bij de brug te dompelen.

Als ik aankom staat er 1 auto. Ik check even op de dijk hoe het water is en zie dat het goed is  De mensen uit de auto staan op de duiktrap, maar kijken alleen een beetje in het water. Er liggen best een aantal bootjes/waterfietsen met vissers. Dat vind ik nooit echt fijn, maar ze liggen bij de tweede pijler, dus ver genoeg weg. Terug bij de auto kleed ik me om en begeef me richting water. Zo zonder mogelijkheden om te beppen ben ik wel erg snel klaar! Opgetuigd de dijk over en bij de trap onder. Bij de eerst druk op mijn inflatorslang van mijn droogpak voel ik een koude stroom…….shoot, slang zit niet goed ofzo. Dus onder water slang afkoppelen en weer aankoppelen. Maar het mag niet baten. Even afwachten maar. Ik ga wat dieper, want het zicht is bovenin erg slecht. Alleen het afdalen helpt niet. Het zicht blijft bagger, ik heb moeite om me te oriënteren, maar daar hebben we een kompas voor, toch?! Alleen het leven valt tegen, ik zie niet zoveel, ben ook best met mijn pak, nou ja, mijn natte onderpak bezig. Dus mijn duik duurt niet zo lang. Ik vind het wel lekker om zo even in de Oosterschelde te liggen, maar deze duik komt niet in mijn top 10.

DSC04382

Een stel hooiwagenkrabben en galathea’s en een hoop andere krabbetjes maken het uiteindelijk toch wel een leuke duik. Bij het uitkleden blijkt dat mijn onderpak echt doorweekt is. Ik kan ook meteen het euvel aan mijn pak constateren, dus dat wordt even plakken. En wel voor het weekend, want dan gaan we naar België, beetje steengroeve duiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief