Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Testdag WK2015

 Een testdag voor het WK Onderwaterfotografie in 2015. Ook Carla van Westing stapt aan boord van de Tertius en gaat als model onder water.

Datum 13 september 2013
Locatie Grevelingen

 

Na een zoetwaterduik waarbij mijn 2 cursisten hun 1*-brevet hebben verdiend, ga ik deze week op pad met de Tertius. We hebben een testdag op deze boot, in het kader van de organisatie van het WK onderwaterfotografie in 2015 in Zeeland. Ik probeer daar op verzoek ook iets aan toe te voegen. En dat lukt aardig, tot nu toe. Maar vandaag dus de boot uitproberen. Kijken of hij groot genoeg is voor een groep duikers, met camera’s en officials ed.

We moeten om 9.30 uur in Bruinisse zijn. Lukt me mooi, 6 minuten voor tijd ben ik er. Er wordt nog genoeg aan boord gesjouwd, dus ik sluit mooi aan met mijn spullen. Als iedereen alles aan boord heeft loopt Desmond de lijst even langs of iedereen ook echt aanwezig is. Dat blijkt zo te zijn en we kunnen vertrekken. We moeten eerst door de sluis om de Grevelingen op te gaan. Dit duurt even, maar ja, het is (nog) droog en iedereen heeft genoeg te kletsen. Ik zie een paar bekenden, maar meer onbekenden. Er is een lijst van buddyparen gemaakt en ik heb het genoegen om met Rob Aarsen te mogen duiken. Ik ken hem nog niet als buddy, dus dat is altijd leuk!

Na een dik uur varen en inmiddels een miezerig motregen weertje, komen we op de eerste duikstek. Inmiddels heb ik met Rob besproken wat de plannen zijn. Hij wil graag foto’s maken van een fotograaf in actie. Tja, dan offer ik met wel op. Het zicht is best goed op de eerste stek en we zoeken leuke plekjes om wat te experimenteren. Dan is het zoeken naar de juiste opstelling en instellingen en stand van mijn flitser enzo. Maar lukt uiteindelijk, begrijp ik uit de signalen van Rob. We duiken een uurtje en weer aan boord is er genoeg te beppen en een lekker geserveerde lunch. Onder de lunch starten we met varen naar de tweede stek. Intussen hebben een paar mensen van de organisatie van het WK al wat naar de gang van zaken op de boot gekeken.

 

Op de tweede stek gaan Rob en ik weer samen overboord. Zicht is hier een stuk minder en we zijn naarstig op zoek naar een leuk plekje. Maar ook hier vinden we weer wat leuks. Rob maakt een heel stel foto’s en zegt dat er best leuke bij zitten. Ik ben benieuwd.

Op de terugweg praat ik nog met een stel andere mensen. Onder andere met Stella, die op Cuba is geweest. Ik overleg nog wat met Arieke, over een andere boot, want aan 1 hebben we niet genoeg, dus genoeg om nog over te praten en overleggen. Na een supergeslaagde dag, met 2 heerlijke duiken, vertrek ik als we aanleggen snel richting huis. Heb een dinerdate, dus kan niet blijven hangen. Maar iedereen gaat van boord, want de nieuwe ploeg, die het weekend met de boot weggaan staan op de kade te wachten om aan boord te gaan. Inmiddels heb ik al hele leuke foto’s mogen ontvangen van Rob. Is wel een hele nieuwe dimensie, model hangen onder water, maar best leuk!

Foto: Rob Aarsen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief