Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Mooi!!

De hele week hard gewerkt, dus vandaag mag ik duiken. Ik moet wel eerst langs onderwaterhuis.nl om een nieuwe tray voor mijn flitser te halen, want die is afgebroken. Typisch iets voor klungel-ik :o) 

Datum 23 november 2013
Locatie Zeelandbrug

Dan moet mijn buddy haar droogpak nog ophalen na reparatie, dus wij hebben al een erg vruchtbare rit achter de rug als we bij de brug aankomen.
We zijn vroeg voor de LW-kentering, weer eens erg ruim de tijd gerekend, dus we kijken even hoe de Oosterschelde erbij ligt.
Nou, hij is er nog, ligt er rustig bij, en de stroming rond de pijler is zo aan de oppervlakte te verwaarlozen.
Dus we kleden om. Setjes opgebouwd en dan blijkt dat Lilian niet haar eigen droogpak heeft meegekregen, maar een andere.
Snel even passen dan maar, want anders hoef ik me niet eens om te kleden.
Het gaat, tis wel wat strak, maar ik krijg haar rits dicht.

En al snel dompelen we ons onder in het frisse water. Het zicht is beter dan vorige week, maar dat is ook niet zo moeilijk, toen was het echt bagger. We willen op zoek naar de dahlia en slakdolfjes. Slakken zijn natuurlijk ook mooi meegenomen. We zwemmen richting de pijler en scharrelen er achter langs. We vinden giga grote blauwtippen! Bizar mooi.

Ook lopen er veel galathea’s los rond. Ik kom nog een geitodoris tegen en mooie grote wulken. Na een klein uur komen we toch al aardig koud boven. Helaas hebben we de dahlia niet kunnen vinden en zijn er ook geen slakdolfjes ontdekt. Lilian blijkt in het verkeerde pak nog natter dan in haar eigen pak! Zo balen en zo koud! We besluiten dan ook om ergens binnen koffie te drinken en niet bij de brug.

Wel kletsen we nog even wat met Wijnand en Bart. Die waren bij Burghsluis geweest, maar daar zag het er zo slecht uit dat ze het bij de brug gaan proberen. Als ik later thuis mijn foto’s bekijk zie ik pas dat de wulk eieren aan het afzetten is, best een mooi plaatje geworden vind ik zelf. Ondanks de kou heb ik alweer zin in volgende week, gaan we gewoon weer lekker naar de brug. Is de planning tenminste!

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief