Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Mijn brug!!!

Ze had allerlei goede voornemens, maar toch is het alweer 3 weken geleden dat ze in de Oosterschelde lag. Nu duikt Carla van Westing weer op één van haar favoriete duikplaatsen.


Datum:  april 2016
Duiklocatie: Zeelandbrug

duikreport-call-to-action-350x85

Ondanks de superslechte weersvoorspellingen valt het allemaal wel mee. Nou ja, uiteindelijk op de duikstek. Eerst rijden we namelijk mee naar Goese sas met iemand anders, maar daar zien Edwin en ik de omstandigheden toch niet helemaal zitten, zo met de wind op de kant.
Wij besluiten terug te rijden naar de brug en zullen daar kijken. We kunnen ook altijd nog naar Zoetersbout om het nieuw ontdekte slakje te gaan bekijken.

Carla van Westing-160423-fb-2-34982

Maar bij de brug zijn de omstandigheden goed. Behalve dan dat we helemaal bovenaan geparkeerd staan. Gelukkig zijn er bekenden genoeg en doden we de tijd met kletsen en flauwekul uitwisselen. Dan zien we, voordat onze maten van de BW te water gaan, al de eerste duikers uit het water komen, ennnn die staan helemaal vooraan, naast de trap geparkeerd. We hebben al besloten later het water in te gaan, na de drukte, dus dit komt goed uit. Als ze bijna klaar zijn met omkleden vraag ik of ze nog lang blijven, maar ze gaan meteen weg. Beterrrr, dus onze auto’s gehaald en daar geparkeerd. Inmiddels hebben we het enorm koud gekregen, ijskoude handen, dus niet zo fijn. Maar we gaan omkleden en onze sets opbouwen. Gelukkig gaat het zonnetje weer schijnen en worden we weer wat warmer. Onze handen worden ook weer warm in de tussentijd.

We zien steeds meer duikers uit het water komen, dus dat is wel gunstig. Zal de drukte onder water ook wel ten goede komen.
Als we klaar zijn is het eigenlijk pas een krap half uurtje na de kentering en het water ziet er echt nog heerlijk rustig uit.
Onderaan de duiktrap is het even “ritsen” met de uit het water komende duikers om er in te komen, maar uiteraard lukt dat prima. En wat een heerlijk gevoel, dat ‘warme’ water aan mijn toch nog kille handen.

We gaan een stukje boven water richting de pijler en vlakbij dalen we af. Helaas zit er al een heleboel bloei in het water, kan ook bijna niet anders met deze watertemperaturen. Maar we moeten het ermee doen en blijven gewoon redelijk dicht bij elkaar. Lamp kunnen we op 3-4 meter nog best zien van elkaar, dus eigenlijk goed zicht. We snuffelen heerlijk over de stenen en langs de pijler. Ik wil mijn nieuwe cameraatje eindelijk eens op mijn gemak proberen. Gewoon 1 beestje tig keer fotograferen en kijken wat het doet. Zo bedacht zo gedaan, Edwin ligt ook zomaar een tijd iets te fotograferen, dus tijd zat om mezelf de kans te gunnen om het ding uit te proberen. En met resultaat mag ik wel zeggen. We hebben erg leuke dingen gezien. Naast verschillende slakken, die altijd fotogeniek zijn, ook een sponspootkrab (denk ik) en een mooie detail van een wulk kunnen pakken. En verder eigenlijk enorm genoten van de duik. We zagen Janolus cristatus, Aeolida papillosa,, Onchidorus bilamellata, Polycera quadrilineata, Geitodorus planata, Palio nothus en nog veel meer. Was gewoon een topduikje.

En ook de afterduik, want die was met de BW-leden ook wel erg gezellig. Verheug me op het volgend BW-weekend, extra lang weekend voor mij en Lilian en met een speciale gast! Maar voor die tijd nog wel even gewoon voor de lol onder water hoor! Wat is het toch een heerlijk ontspannende en toch opwindende sport, dat duiken.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *