Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Koninklijk Zierikzee

Datum 21 juni 2013
Locatie Zierikzee en de Zeelandbrug

Koninklijk bezoek en duiken. Een nieuwe dag Zeeland voor Duikreporter Carla.

Zierikzee boven en onder water vandaag. Eerst zijn we met z’n drietjes paraat om de biologische werkgroep van de NOB te vertegenwoordigen bij het werkbezoek van de koning en de koningin in Zierikzee. Er staan 4 prachtige foto’s in een enorm frame, met daarnaast een tafel met het schaalmodel van de Serpent en daarnaast staat de duiktank. Een leuk hoekje, waar het koninklijk paar langs gaat komen. Lang van tevoren moet alles en iedereen al klaar staan, en daar zorgen we ook voor! Jammer dat de regen maar aan blijft houden en een beetje roet in het eten gooit, maar het blijft leuk. We staan gezellig te kletsen met de anderen, worden voorzien van een lekker lunchpakket en koffie en thee, alles is prima georganiseerd.

En dan begint het orkest naast ons te spelen, ze komen er dus aan. We gaan met z’n drietjes mooi op het hoekje van de stellage staan en ja hoor, Willem Alexander en Maxima komen op ons af en schudden ons de hand. Kijken naar de foto’s en we vertellen over het onderwaterleven in de Oosterschelde. Maar dat kennen ze zelf, onze koning vertelt dat hij bijna overal in de Oosterschelde al heeft gedoken, vanaf de Groene Draeck. Hijen zijn vrouw zijn een NOB duikers en zijn erg geïnteresseerd. We lopen een paar passen mee naar het schaalmodel van de Serpent en daar neemt Roel, de vervaardiger van het model, het woord. Er wordt ontspannen gebabbeld en het koninklijk paar gaat nog naar de duiktank en wisselt wat signalen met de duikers die in de tank liggen. Daarna lopen ze verder naar andere standjes op het terrein.

Wat een bijzondere ervaring, daar zijn we het allemaal over eens. Zo leuk om ze van zo dichtbij mee te maken en te ervaren hoe leuk ze het vinden om met ons te praten en zich laten vertellen over het duiken in Nederland.

Tja en daarna is de brug wel erg dichtbij en ga ik niet terug naar Brabant zonder even onder te zijn geweest. Het is hoog water, en dat is maar goed ook. De wind staat recht op de dijk en de golven zijn echt pittig. Goed vasthouden aan de leuning van de duiktrap is echt wel nodig, maar lukt prima. Onder water verwacht ik niet echt superzicht met zoveel wind, maar toch wel iets. Nou, dat valt behoorlijk tegen. Het zicht is echt nul. Ik ben al snel bij de pijler, waar het zicht zo mogelijk nog minder is. Ik zie de volgende steen niet eens! Wel vind ik wat harlekijnslakjes en boompjesslakken. Maar het egelslakje dat ik zo graag wil zien vind ik niet.

Met dit slechte zicht beperk ik de duik tot minder dan een uur. Morgen maar opnieuw proberen.

Op de kant nog wel even gezellig met wat bekenden staan kletsen en daarna weer terug naar Brabant.

130621-brug

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief