Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Jippie, stukken beter dan gisteren!

Datum 22 juni 2013
Locatie Zeelandbrug

Slakkenfeest met Duikreporter Carla. Ze duikt onder bij de Zeelandbrug.

Het is weer weekend en dus tijd voor een duik met een stel van ons clubje. We zijn maar met z’n viertjes, maar we hebben er zin in. De mannen willen graag naar de brug waar ik vorige week 9 verschillende slakken in 1 duik heb gezien. Dus dat doen we. Wel waarschuw ik voor het slechte zicht dat ik gisteren had. Maar we wagen het er op.

De storm staat nog steeds recht op de dijk en aangezien het nu laag water is, gaan we eerst even op de dijk kijken of we wel normaal het water in kunnen. Maar dat valt alles mee. Ziet er goed uit. Het laatste paaltje van de trap staat in het water en de golven zijn een stuk minder dan gisteren. Dus omkleden maar. Ik duik met Lilian en de mannen duiken samen. Die moeten er altijd sneller uit voor een sanitaire stop en dat vinden wij zonde. We vragen een paar mannen die er net uit komen hoe het zicht is. Nou, bovenin slecht, maar op een meter of 12-13 een stuk beter, is hun antwoord. Oh ja, en het stroomde ook pittig. Zelf ondervinden is altijd het beste.

130622-blog-1

Wij gaan te water en zakken wat af, op een diepte 4-5 meter hebben we een zicht van 4-5 meter!!! Wat nou slecht zicht, het is fantastisch. We kunnen relaxt zoeken en elkaar in het oog houden. Ik zie eerst een groen wierslakje (elysia viridis) en dan wijst Lilian een harlekijnslakje (polycera quadrilineata) aan. Al snel volgt een slanke waaierslak (flabellina gracilis). We speuren heerlijk de stenen af en genieten van het goede zicht en het gebrek aan stroming. Lilian vindt een millennium wratslak (geitodoris planata) en we dobberen heerlijk verder richting de pijler. Daar worden we door een andere duiker gewezen op een slanke ringsprietslak (facelina auriculata) die eitjes aan het leggen is op het steeltje van de tubularia. Lilian vindt nog een ander exemplaar op de steen er naast.

130622-blog-2

Als volgende een prachtige eierleggende slanke waaierslak. In de hydroida zien we zat eierpakketjes van de slanke knotsslak (tergipes tergipes) dus we blijven zoeken. En ja hoor, ook dit minislakje mogen we vinden!!! Verder struikelen we bijna over de enorme hoeveelheid boompjesslakken (dendronotus frondosus). Na een dik uur besluiten we terug naar de trap te gaan.

130622-blog-3

Onderweg zien we nog een prachtige harlekijnslak, ook al aan de leg, met een eiersnoer er nog naast ook. Wat een geweldige topduik. Als we bijna bij de trap zijn begint het een beetje te stromen, maar nog steeds niet de moeite. Dan steken we na 87 minuten ons hoofd boven water en is de trap alweer wat verder onder water. Lekker makkelijk om eruit te komen dus. Tja en mijn foto’s zijn natuurlijk nog steeds niet van topkwaliteit, maar ik ben er blij mee en doe er gewoon weer een paar bij!

130622-blog-6

130622-blog-701

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief