Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Buddy gevonden

Datum 5 mei 2013
Locatie Zeelandbrug

Geen buddy? Voor Duikreporter Carla geen probleem. Ze gokt het erop en ja, de buddy wordt gevonden.

Op zondag is er meestal niemand die mee kan/gaat duiken. Zo ook vandaag. Maar aangezien ik bezig ben om een bootduikje te regelen voor vrijdag as, ga ik naar de brug om te overleggen. Stop bij de camper en we hebben uitgebreid overleg. En de rest waar we allemaal over kleppen. Ik ben er lang voor de kentering, maar heb geen haast. Dus ik besluit om pas te duiken als de drukte weer weg is, met afgaand water. En Joop ziet een duikje samen wel zitten, dus de buddy is weer spontaan geregeld.

130505-dib-1

Wat een hoop auto’s komen er langs, ze staan tot boven aan de parkeerplaats! Maar als ik na de kentering naar de vulcontainer rijd, kan ik onder de brug parkeren, dus dat is mooi. Even vullen en dan op mijn buddy wachten. Genoeg bekenden om de tijd mee te doden, maar zolang duurt het niet voor Joop op zijn scootertje aan komt snorren. Nog even kletsen, maar dan toch kopje onder.

130505-dib-2

Hij wil wat sepia tentjes controleren, dus die gaan we eerst langs. Het zicht is nog slechter dan gisteren, dus we zwemmen dicht bij elkaar. Je kunt wel merken dat hij daar iedere steen kent, we zwemmen alle kanten op en ik ben op een gegeven moment het spoor bijster, haha. Ben anders best wel goed met navigeren. Maar ja, de kant vind ik altijd wel weer, ook als ik mijn buddy kwijt raak! We kunnen mooi samenblijven en we zien toch de leukste dingen, ondanks onze missie.

130505-dib-3

Zo vind ik een paartje slanke waaierslakken die driftig voor nageslacht aan het zorgen zijn. Mooie wulken. Een steen helemaal vol met wulkeneieren pakketten. En een torentje, wulkeneieren, iets erop, nog een pakketje eieren en daar bovenop een heremietkreeft. Een erg leuk plaatje. De stroming is trouwens wel pittig, maar dat kan ik wel hebben. Na dik een uur steken we ons hoofd weer boven water. De tentjes staan er goed bij, hier en daar een stok teruggezet door Joop.

Tja, het wordt weer weer om een koeltasje met bier mee te nemen, dus dat heb ik bij me. Iedereen is al vertrokken, op 1 trouwe fan van Joop na (denk ik). Nog heerlijk zitten nagenieten van het biertje, het heerlijke weer en enorm zitten bomen over slakken, andere beestjes, watertemperatuur en waar kun je het verder allemaal over hebben met duikers. Alweer een heerlijk vakantiedagje dus, jammer dat ik morgen weer moet werken.

130505-dib-4

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief