Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Anemoooooonen

Duikreporter Carla van Westing duikt bij Burghsluis. Volgens de berichten is de  algenbloei in de Oosterschelde  in volle gang, maar toch heeft ze nog heel aardig zicht.


Datum:  7 mei 2016
Duiklocatie: Burghsluis, Oosterschelde

duikreport-call-to-action-350x85

Gisteren een leuke duik gemaakt, maar niet zonder strubbelingen in het begin. Maar toen we eenmaal onder waren de tweede poging hebben we zalig gedoken.
Meteen daarna het plan opgepakt om de LW kentering bij Burghsluis te pakken de volgende ochtend. Lekker dicht bij Scharendijke en de kentering is ‘pas’ om 9.55 uur, dus we hoeven niet midden in de nacht op.


Als we aankomen op de parkeerplaats zijn er al wat duikers, maar het is niet echt druk. Slechts 1 bekende, maar dat mag de pret niet drukken, klets genoeg. We gaan even bij het water kijken en zien dat het nog teveel stroomt, maar dat klopt, we zijn lekker bijtijds.
Heel rustig kleden we om en bouwen alles op. Het wordt al erg warm, dus we nemen goed onze tijd om het niet te warm te krijgen. En dat lukt wel.

Mijn idee is om langs het strandje naar de punt van de pier te gaan en dan aan de achterkant, de kant waar ook de trap ligt, onder te gaan. Helaas, doordat ik te lui was om even verder te lopen werden we bijna weggespoeld en moesten we snel weer opstaan om verder achter de pier te lopen. Na nog een paar meter ging het prima, bijna geen stroming meer en leuk rondkijken. De bloei is hier gewoon al uit het water! We hebben wel zo’n 3 meter zicht.
Ook deze duik is weer niet erg spectaculair, maar we genieten volop van de overdaad aan slibanemonen in ontzettend veel kleuren. De prachtige kolonies sierlijke slibanemonen en de reusachtige anjelieren waar deze stek zo om bekend staat. We zien zelfs een anjelier een kwal oppeuzelen. Altijd leuk om die dieren te zien eten. Ook hoe anemonen hun tentakels in de mondopening stoppen en ‘aflikken’ vind ik altijd leuk om naar te kijken.


Natuurlijk ook enorm veel brokkelsterren, waar deze stek zeker om bekend staat, maar ik heb toch de indruk dat het er ietsje minder zijn dan vorig jaar. En ik zie ook wat meer Tubularia. Of hoop ik het alleen maar…..zo vaak heb ik er eigenlijk ook niet gedoken vorig jaar. Maar ik blijf het een prachtige stek vinden. En het uitbundige leven hier, zo dicht bij de kering is gewoon geweldig. Ik ga er deze zomer maar eens wat vaker naar toe, als ik toch zo dichtbij kampeer. Dan kan ik een beter oordeel vellen.
Dit was in ieder geval een succesduikje!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief