Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Materiaal

Cameranieuws van Nikon, Canon en Sony

De grote jaarlijkse shows leveren altijd interessant nieuws op. Canon kondigt een reeks nieuwe foto en videocamera’s aan, Nikon komt behalve met de lang verwachte nieuwe toppers uit de cameralijn met een interessante verrassing. Wij hebben een aantal nieuwe introducties voor je op een rij gezet.

nikon-d5Nieuw topmodellen van Nikon, de D5 en de D500

Het nieuwe topmodel, de Nikon D5. Voor de foto en filmmakers die tot het uiterste willen gaan aldus Nikon. Daarnaast is er ook een nieuw vlaggenschip in de DX formaat. De D500 is de lang verwachte opvolger voor de D300S. De D500 camera is voorzien van een nieuwe 20,9-megapixelsensor van het aps-c-formaat en hetzelfde 153-punts autofocussysteem als de D5. Twee topmodellen die beide een uitgebreide lijst van aantrekkelijke specificaties hebben meegekregen. Welke producent van onderwaterbehuizingen zal de strijd winnen en als eerste een huis voor deze camera’s gaan introduceren.

Nikon Keymision 360 actiecamera

nikon-action-cameraMisschien wel de grootste verrassing van de nieuwe introducties. Nikon gaat de strijd aan in de markt van de GOPro camera’s. De exacte details en leverdatum zijn nog niet bekend, maar een compacte 4K camera die tegen een flink stootje kan, tot 2 meter waterdicht is en een beeldhoek van 360 graden heeft maakt heel nieuwsgierig. Die beeldhoek van 360 graden wordt mogelijk gemaakt door lenzen die aan twee zijde van de camera zijn geplaatst. Wij zijn alvast heel nieuwsgierig naar de eerste behuizingen en natuurlijk de resultaten onderwateropnames.

.

Nieuwe Canon LEGRIA HF G40 videocamera

LEGRIA HF G40Canon komt met een nieuwe videocamera voor de filmers die (semi) professionele ambities hebben. De nieuwe LEGRIA HF G40 heeft een krachtige 1/2.84 type HD CMOS Pro-sensor, hoge geluidskwaliteit en uiteraard een volledig handmatige bediening. Uiteraard biedt een camera uit dit segment je de mogelijkheid om in 4K te filmen. Ook handig, de intelligente optische stabilisatie zorgt er samen met een vijf-assige stabilisatie voor dat je opnames zo scherp mogelijk blijven. De goede lichtgevoeligheid zorgt ervoor dat je ook bij situaties met minder licht ook goed uit de voeten kunt. Een camera waarvoor de introductie van de verschillende behuizingen vast niet lang meer zal duren

Sony introduceert nieuwe actiecamera

sony-hdr-as50-action-cameraEr is echter nog meer actiecamera nieuws! Sony introduceert de nieuwe HDR-AS50. Deze actiecamera is uitgerust met een 11,1 megapixel CMOS-sensor en een Zeiss Tessar-objectief. De verbeterde beeldstabilisatie moet de camera nog breder inzetbaar maken. De HDR-AS50 wordt standaard geleverd met een onderwaterbehuizing waarmee je tot op een diepte van 60 meter beelden kunt vastleggen. Sony geeft verder aan dat de speciaal ontworpen platte lens het mogelijk maakt om onderwater ook goede opnames te maken, iets waar je bij de aanschaf van een actiecamera die je onderwater wilt gebruiken zeker op moet letten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief