Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Bunaken… Check!

De eerst locatie van onze missie is Bunaken. Doel van onze missie is -zoals in het vorige blog vermeld- uitvinden waarom deze locatie zo in trek is bij duikers en in het bijzonder fotografen en filmers. Een voorzichtige eerste conclusie…

Bunaken Island is onderdeel van het Bunaken National Park, bestaande uit de eilanden Manado Tua, Bunaken, Montehage, Siladen en Nain. Onze missie bracht ons naar verschillende duikstekken bij Bunaken en Siladen.  De eilanden zijn alleen per boot te bereiken. Onze uitvalsbasis was ons resort op Manado, vanwaar we onze duikstekken allemaal in 45 minuten konden bereiken.  Kies je voor Bunaken als bestemming, dan kan je ook kiezen voor een verblijf op één van de eilanden. Uit ervaring kunnen we melden dat je hier heerlijk weg kan dromen… de lunch bij Onong Resort op Siladen was een prima voorproefje. Je treft hier duikers uit verschillende landen en met een verschillend ervaringsniveau. Eén ding hebben ze toch allemaal wel gemeen… die vreselijk tevreden glimlach op hun gezicht. Onze missie lijkt bevestigend te eindigen voor dit deel van de bestemming, maar laten we ons hoofd eens onder water houden.

_6176880

 

Zand of wand

Wellicht een beetje kort door de bocht… Maar als je het eenvoudig wilt stellen, dan kan je het duiken bij Bunaken samenvatten door te zeggen: je hebt steile wand duiken en muck diving. De gids van Celebes Divers van het Mapia Resort doet een fantastische job. Bunaken biedt afwisselende duiken. De duiken langs de wanden zijn super, gezonde riffen, die je kleurrijk begroeten. Een fraaie afwisseling tussen harde en zachte koralen. Je ontdekt constant nieuwe kleuren en vormen. Met regelmaat zwem je tussen flinke scholen vis. Er zit niet veel grote vis, wel zie je af en toe een schildpad. De macro liefhebber kan zijn hard ophalen, de diversiteit is groot. Je gids doet dankbaar werk door telkens weer met een verrassende ontdekking te komen. Duiken op het zwarte vulkaanzand is voor de liefhebbers. Wat speurwerk levert je de meest fantastische wezens op, maar je moet hier zeker van houden. Heb je het er voor over, dan kan je maar zo beloond worden met de meest vreemde critters. De meeste klein, of zelfs zeer klein.

Evaluatie

We evalueren onze bevindingen in het Murex Resort, lekker maaltje, fijn biertje. Allemaal in de tropische sferen van de groene tuinen, tussen het rustgevende kabbelende water van de verschillende vijverpartijen. Bunaken, check!… Wij snappen waarom deze bestemming in trek is bij fotografen en filmers. Veel diversiteit en afwisseling. Genoeg uitdaging en fraais om vast te leggen op de gevoelige beeldchip. Ook zonder het gedoe van de camera’s zal je het hier naar je zin hebben. Prima sfeertje en prima duiken… Op naar Bangka Island, wat gaat dat deel van de missie ons brengen?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief