Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Botter bij Zandeiland 4 vernield

Het is triest… de botter die in het duikgebied van Zandeiland 4 in Vinkeveen ligt, is vernield. Dat constateerde Erik Huigen vandaag. Hij filmde de situatie.

Erik: «Vandaag een wat deprimerende duik in Vinkeveen gemaakt. Hufterigheid tref je helaas soms ook onder water aan. Het leuke wrak van de botter bij Zandeiland vier blijkt ‘grondig verbouwd’: de balken en planken zijn uit het ruim gehaald en over de rest van het wrak gegooid.»

«Het bottertje is één van de weinige leuke en toegankelijke wrakken in de Nederlandse meren. Vele duikers hebben het tijdens hun opleiding met bewondering bekeken. Het was een leuk object voor wrakduik- en onderwaterarcheologie-specialty’s. Het schenden van wrakken is sinds 2017 gewoon strafbaar. Veel belangrijker nog: blijf gewoon met je tengels van andermans spullen af. ‘Leave only bubbles’.»

Kijk hieronder de video die Erik vandaag maakte.

3 reacties

  1. Mooie bijpassende muziek…

    REAGEREN
  2. Is dit dan net gebeurd? Of zijn er duikers die het dit weekend al hebben gezien?

    REAGEREN
  3. Het maakt het feit niet minder maarrrrrrrrrrrrrr,,,,,,,,,,,,,……….. het slopen van dit houten wrak is al zo’n 20 (twintig jaar!!!) aan de gang! Van een redelijk intact wrak naar een vrijwel lege wrakhuls. Wat ik op de video zie is de lege huls, waar duikers beplanking, die in de omgeving van het wrak ligt/ lag, op de nog weinige aanwezige dwarsdekspanten gelegd hebben. Eigenlijk is het een wonder dat er nog zo veel van het wrak over is.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief