Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Onderzeeër botst op Titanic

Een onderzeeër met wetenschappers die de staat van de Titanic in kaart brachten, is met de Titanic in aanvaring gekomen.


De botsing deed zich al in de zomer van 2019 voor, maar zou stil zijn gehouden, zo meldt Divernet. Deze zomer werden voor het eerst sinds 14 jaar weer inspecties uitgevoerd. Een vertegenwoordiger van de Amerikaanse NOAA (National Oceanic & Atmospheric Administration) was als waarnemer bij de operatie aanwezig.

De tweepersoons sub Triton werd ingezet door het Britse bedrijf EYOS Expeditions om wetenschappers van Newcastle University naar het wrak te brengen. De onderzeeër zou zijn verrast door hevige en zeer onvoorspelbare stromingen.

Dit nieuws komt naar buiten enkele dagen nadat het VK en de VS een nieuwe beschermde status voor het wrak aankondigden. Volgens wetenschappers gaat de toestand van het schip op 3800 meter diepte in rap tempo achteruit.

Volgens de expeditieleider zou de schade beperkt zijn gebleven tot een roestplek op de onderzeeër.

De RMS Titanic Inc is ‘not amused’ omdat het incident niet is gemeld terwijl een waarnemer van de Amerikaanse overheid aanwezig was.

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *