Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Reizen

Bootduiken vanaf Gozo

Op Gozo kun je fantastisch kantduiken maken. Maar bootduiken mogen niet op het programma ontbreken. Een nieuwe blog van Patricia van Diving Holidays.

Foto: MoceanImages
Foto: MoceanImages

Tijdens onze duikvakantie naar Gozo staat er ook een dagtrip met de boot op het programma van duikcentrum Ritual Dive. Het eiland Comino is de kleinste van de drie eilanden van de Maltese archipel en het is dan ook maar een kort stukje varen vanuit Gozo.

Patrouilleboot P31

We melden ons ’s ochtends om 8 uur bij Ritual en pakken onze duiktassen in. Met twee pick-ups vertrekken we naar de haven van Gozo om daar op de charterboot te stappen. Even later meren we aan bij de duikstek P31. De P31 is een patrouilleboot die in 2009 werd afgezonken en geschikt is voor alle duikers. Het minst diepe punt ligt namelijk al op 15 meter. De geringe diepte maakt het een geweldige training voor beginnende duikers, maar het is ook zeker interessant voor de meer ervaren duikers.

Veel delen van het wrak zijn opengelaten. Daardoor kun je er gemakkelijk in en van de achtersteven helemaal naar de boeg toe zwemmen. Op meerdere plekken komen we scholen vis tegen en blijven we even hangen voor het maken van foto’s. Dankzij het heldere water zien we tijdens onze safety-stop het gehele wrak liggen en het liefst zouden we nog even beneden blijven. Dus deze duik staat voor een volgende vakantie ook zeker weer op ons wensenlijstje!

Foto: MoceanImages
Foto: MoceanImages

Santa Maria Caves

De tweede duik gaan we naar de Santa Maria Caves. Deze duikstek bestaat uit vele grotjes en tunnels. Je kan over geulen duiken, door spelonken kijken en door grotten heen zwemmen. Er is zo veel te zien dat je zelfs meerdere duiken nodig hebt om alles te bekijken. Het zonlicht brengt mooie lichtstralen door het wateroppervlak en dat  geeft een geweldig effect.

— Je kan over geulen duiken, door spelonken kijken en door grotten heen zwemmen.  —

Opeens signaleert onze gids dat ze iets gevonden heeft aan het plafond van een grot en we duiken haar kant op. Ik pak mijn duiklamp erbij en we zien een grote groep slakjes bij elkaar. Dat zijn er wel heel erg veel! Ook verderop vinden we meer en meer slakjes. We maken er foto’s van en vervolgen onze weg door de spelonken en grotten om na ruim een uur weer uit te komen bij de boot. Ook deze duik is zeker voor herhaling vatbaar!

Foto: MoceanImages
Foto: MoceanImages
Foto: MoceanImages
Foto: MoceanImages

Via de trap klimmen we weer aan boord van de boot en ontkoppelen we onze duikset om deze weer in de tassen in te pakken. Doordat het maar een kort stukje varen is naar de haven van Gozo, staan we in no time weer aan de kant en helpen we de gidsen om het materiaal in de pick-ups te zetten.

We genieten van het mooie weer tijdens de terugrit en terug aangekomen bij het duikcentrum spoelen we onze materialen uit en hangen we alles op het droogrek. Het is nu ongeveer lunchtijd, dus we schuiven direct aan op het terras van de Front-bar voor een heerlijke salade.

Tijdens de lunch maken we plannen voor de middag. Maken we nog een duik? Of gaan we met onze huurauto op pad? Op Gozo zelf is immers ook veel te zien en te ontdekken. We besluiten te douchen en op pad te gaan voor nog meer belevenissen op dit mooie eiland!

Tekst: Patricia van Mourik. Foto’s: Mocean Images.

Foto: MoceanImages

2 reacties

  1. Wat is de beste tijd voor Gozo? Alleen zomer of kan oktober/november ook? We zoeken nog een bestemming voor het najaar.

    REAGEREN
  2. De bestemmingen Malta en Gozo zijn prettig te bereizen van maart t/m oktober. De maand november is het begin van het laagseizoen. Er is dan kans op regen, maar dat varieert van jaar tot jaar. Het is een leuke tijd om Gozo te bezoeken, aangezien het eiland en de duikplekken een beetje rustiger zijn. In december kan het weer ook nog goed zijn, dus vraag ons gerust naar de verdere mogelijkheden. Je kunt alles over Gozo lezen op https://www.divingholidays.nl/duikvakantie/block-gozo.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief