Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Bonairiaanse uitdaging

De Bonaire Dive & Eco Challenge doet zijn naam eer aan. Zeker voor het team van DuikeninBeeld was het een echte uitdaging.

Op 19 en 25 juni vonden in respectievelijk Mol en Zoelen de voorrondes van de Bonaire Dive & Eco Challenge plaats, georganiseerd door het Bonaire Toeristen Bureau. De winnaars op beide dagen mogen in november deelnemen aan de finale op Bonaire zelf. Maar ook de andere prijzen logen er niet om, van automatensets tot een duikcomputer en snorkelmaterialen.

BDEC2011__2_  BDEC2011__3_

Aan de start in Zoelen verscheen ook een team van DuikeninBeeld: Rob van der Kuyl (Materiaal ) en Daan van Wijk. Naar eigen zeggen ‘deden zij niet mee voor de prijzen, maar voor de gezelligheid’. En dat eerste hebben ze in elk geval op hun geheel eigen wijze waargemaakt.

De Challenge bestond uit drie onderdelen: een navigatieopdracht op snelheid, een snorkel- en memoryproef en een uithoudingsproef in de vorm van kajakken – er moest dus zowel onder, in en boven water gepresteerd worden. Vooral tijdens het kajakken werd het de omstanders duidelijk dat Rob en Daan niet met de hoofdprijs aan de haal zouden gaan. Rob: « Er zijn mensen die naast duiken ook kunnen kajakken zoals Daan en mensen die dat niet kunnen…..ik dus .… Gemiddeld lagen we dus goed, maar ten opzichte van de andere teams is zo’n combinatie dus een nadeel.» Andere teams ging het dit onderdeel duidelijk beter af.

BDEC2011__6_  BDEC2011__7_

Maar ook de navigatieproef bleek de nodige problemen op te leveren. In Mol moesten de deelnemers vijf onderwaterbeelden vinden op basis van coördinaten en met de gevonden letters een woord vormen. In Zoelen moesten de duikers de cockpit met de groene schildpad vinden. Sommige teams slaagden erin, maar andere hadden er duidelijk meer moeite mee. En ook de tijd telde!

BDEC2011__8_Winnaars

De winnaars zijn bekend: de Belgische voorronde werd gewonnen door Jean-Marie en Jean-Marc Claes. In Nederland waren Peter van Baren en Dirk van Noord de gelukkigen – tot hun eigen verbazing. Zij gaan in november naar Bonaire en zullen daar een week lang strijden.

En het DuikeninBeeld-team? Geen prijzen, maar ‘daarvoor deden ze niet mee’. Wel heel veel gezelligheid!

Overigens kun je je nog steeds opgeven voor de Bonaire Dive & Eco Challenge op Bonaire, ook al heb je niet aan de voorronden meegedaan. Klik hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief