Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Bonaire’s Salt Pier

Naar Antilliaanse begrippen is het zeewater van de Caribische zee ijskoud. Maar voor een Nederlander is 24 graden nog een heerlijke temperatuur. Duikreporter Frank de Bruin gaat op zoek naar bijzonder onderwater leven bij de zoutpier op Bonaire.


Datum:  17 januari 2016
Duiklocatie: Bonaire, Salt Pier

duikreport-call-to-action-350x85

Vandaag gaan we op zoek naar een zeepaardje bij de Salt Pier. Er ligt nu nog geen vrachtboot aan de laadplaats  en je nooit weet wanneer er een aanlegt en de stek gesloten wordt voor een periode.
Bij aankomst was het er redelijk rustig met auto’s ondanks dat het een redelijk drukke duikstek is op het eiland. Even de spullen opbouwen en snel het water in. Tijdens het opbouwen zien we al een schildpad af en toe boven komen, dus dat moet goed komen.
Bij het te water gaan staat er toch wel wat golfslag, waar door we door heen komen door elkaar even vast te houden, zodat we niet omvallen met de camera’s. Eenmaal in het water is het weer heerlijk genieten van de rust om je heen en langzaam zwemmen we naar de pijlers in het diepere blauwe water. Rechts van de middelste pijler zou het zeepaardje moeten zitten. Met 3 man hebben we gezocht, maar na 20 min naar het paardje te hebben gezocht hebben we helaas niets gevonden. Dus zijn we verder gegaan met rond kijken wat er nog meer aan leven zit onder de pijlers van de Salt Pier.
Al snel kom ik groepen met geelgestreepte grommers tegen onder de middelste pijler. Na daar een tijdje rond te hebben gekeken valt het echt goed op wat een rommel er van de boten is afgevallen tijdens laden van vrachtruimen met zout. Na een uurtje te hebben rond gezwommen heb ik er genoeg van en zwem rustig terug naar de kant en hopend op nog een schildpad die ik tegen kan komen in het ondiepe gedeelte.
Na 65 min weer boven met een water temperatuur van 24 is het nog best lekker zo onder water terwijl,  de lokale bewoners het water echt koud vinden op het moment.

3 reacties

  1. Mooi, Frank!

    REAGEREN
  2. Leuk Frank!

    REAGEREN
  3. Mijn favoriet op Bonaire. Wat een mooie foto ook. Zo veel sfeer

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief