Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Bonaire

Een klein eiland met vriendelijke mensen en een ontspannen sfeer. Geen haast dus, poco poco, je bent immers op vakantie. Liefhebbers van zon en rust komen op Bonaire volledig aan hun trekken. 


De fraaie kustweg, de vergezichten over het Gotomeer, het natuurpark Washington/Slagbaai, het onbewoonde Klein Bonaire, de flamingo’s en de zoutpannen en de ruige, barre kust die op de wind ligt, laten onvergetelijke indrukken achter.

Algemene info

Hoofdstad: Kralendijk
Aantal inwoners: 16.000
Taal: Papiamentu, Engels, Nederlands en Spaans
Valuta: Amerikaanse dollar
Reisdocumenten: Paspoort

Duiken

Op Bonaire ademt alles duiken. Zelfs de nummerborden op de auto`s dragen de slogan: “Divers Paradise”. Bonaire telt 86 officiële duikplekken. Maar liefst 54 hiervan zijn kantduikplekken. Alle wateren rondom het eiland zijn uitgeroepen tot onderdeel van het Bonaire National Marine Park en dus beschermd natuurgebied. Omdat Bonaire een koraaleiland is, bevindt het zeeleven zich vlakbij de kust. De Reef Environmental Education Foundation (REEF) telde 469 vissoorten rond het eiland.

Beste reistijd voor duikers?

Het hele jaar door

Klimaat

Bonaire laat zich het hele jaar goed bezoeken. Het is er boven én onder water gemiddeld 28 graden. De temperatuur voelt prettig aan. Dat komt door de constante passaatwind die met een gemiddelde van 16 knopen over het eiland waait.

  

Wat kun je op Bonaire nog meer doen?

Naast 86 duikplekken telt Bonaire 25 officiële snorkelplekken. Verder waait het altijd. Vandaar dat je er prima kunt zeilen, surfen en kitesurfen. Veel surfers komen naar Lac Bay. Een binnenbaai van 10 voetbalvelden aan kniediep water van 28 graden warm. Weet je dat Bonaire ook de langste landzeilbaan ter wereld heeft? Natuurliefhebbers halen hun hart op in het Washington Slagbaai Nationaal Park.  Hier vind je maar liefst 500 verschillende soorten flora en fauna. Ken je de lora? Deze vogel is wereldwijd bijna uitgestorven. Alleen op Bonaire kom je ‘m nog tegen.

Wat je niet mag missen…

Hilma Hooker
De Hilma Hooker is een bekende wrakduik op Bonaire. Het wrak ligt op dertig meter diepte. En biedt een een huis aan de meest uiteenlopende vissoorten. Denk aan tarpons, barracuda`s en groene murenen.

Mangroven
De mangroven bevinden zich aan de oostkant van Bonaire. Dit gebied wordt ook wel de kraamkamer van de oceaan genoemd. Veel vissen leggen hun eieren tussen de zoutwaterplanten. Het gebied laat zich per kajak uitstekend ontdekken. Ook kun je er snorkelen.

  

Aanvullende info over Bonaire

Bonaire ligt in de Caribische zee, op 80 kilometer ten noorden van Venezuela. Het eiland telt 16.000 inwoners en is sinds 10 oktober 2010 een ‘bijzondere gemeente’ van Nederland. Mensen spreken er Nederlands, Engels en Spaans. Maar de voertaal is het Papiaments. Bonaire ligt op 9 uur vliegen van Amsterdam. De KLM vliegt 7 keer per week naar het eiland. Ook ArkeFly biedt twee rechtstreekse vluchten aan.

De informatie in de rubriek Landen-/Regio-info worden aangeleverd door de officiële toeristische instantie van het land/de regio of door de PR-vertegenwoordiging in Nederland en/of België.

Foto’s: Edwin van der Sande

Links:

http://www.tourismbonaire.com/

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *