Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Bonaire - algemeen

Bonaire – Tips voor duikers

Leuk! Je gaat duiken op Bonaire. Wij hebben een paar handige tips voor je.

Karpata_Bonaire_gele steen
RTEmagicP_Bonaire_landeninfo2012_EdwinvanderSande__5_
WennekesBonaireDuikgids110

Als duiker en/of snorkelaar heb je op Bonaire een Marine Park tag nodig. Tot voor kort was dit een kunststof label dat je aan de duik- of snorkelset bevestigde en het bewijs was dat je de entree tot het Marine Park had voldaan. Tegenwoordig kun je online een e-tag kopen. De tag is een kalenderjaar geldig.

Omdat Bonaire uitermate geschikt is voor kantduiken, zul je vaak zelf het water in lopen. Duikschoenen zijn dan ook een must, in combinatie met vinnen met een open hiel. Omdat er weinig zandstrand is, loop je veel over stenen en koraalresten. Daarom hebben duikschoenen met stevige zolen de voorkeur boven lichte, dunne duikschoentjes.

Neem geen waardevolle spullen mee in de auto naar de duikplaats. Het verstandigst is om alleen je kleding mee te nemen en de auto ook niet op slot te doen. Is iemand op zoek naar iets waardevols in de auto, dan is openbreken niet nodig – dat scheelt veel ellende! Neem een waterdichte koker mee voor de autosleutel en bijvoorbeeld wat briefgeld, dan kun je altijd na de duik ergens iets eten of drinken en kun je de dikke portemonnee in de accommodatie laten.

Als je een grote fles water op het dak of de motorkap van de auto legt voordat je het water in gaat, heb je een paar liter heerlijk warm water om je na de duik mee af te spoelen. Een simpele truc maar o zo comfortabel!

Zorg voor afwisseling in je keuze voor duikplaatsen. Duiken aan de zuidwestkant van het eiland zijn anders dan duiken aan de noordwestkant en in Washington Slagbaai Park. Echt anders zijn de duiken aan de oostzijde – de ‘wild side’ van het eiland. Aan de East Coast is het onderwaterlandschap anders en heb je meer kans op een ontmoeting met grotere zeedieren als roggen, schildpadden, grote murenes en soms zelfs haaien. In de Duikgids Bonaire vind je info over alle duikstekken – onmisbaar!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief