Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Naar het EK, maar niet zonder slag of stoot

Onderwaterfotograaf Sandra Boerlage vertegenwoordigt Nederland op het Europese Kampioenschap Onderwaterfotografie op Madeira. Haar voorbereiding verloopt niet zonder slag of stoot. 

Het jaar werd gestart met een vinger uit de kom, de nodige therapie om daar weer beweging in te krijgen en inmiddels redelijk hersteld hiervan, lukt het Bart, mijn buddy, om zijn voet te breken!

Meedoen met het EK onderwaterfotografie is al een belevenis op zich en ik ga deze ervaring met volle moed aan. Een goede voorbereiding is uiteraard mijn deelname aan het Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie, waar ik me op het laatste moment toch voor heb opgegeven. Met enige stress door tijdgebrek en nog een nog niet geheel herstelde hand, heb ik dit toch goed af weten te ronden.

SandraBoerlage_EKduikreport_3-117241

SandraBoerlage_EKduikreport_5-117241

We dachten rustig te kunnen beginnen met de voorbereiding voor het EK met de gedachte dat dit wel vanzelf zou gaan. Dus niet, kwamen we tijdens de eerste online meeting met de rest van de Nederlandse deelnemers achter. Onze brevetten omzetten naar een CMAS brevet. Welke datum gaan we vliegen? Wat zijn de kosten die we zelf bij moeten dragen? Wie regelt de tickets? Dat blijkt dus allemaal niet zo eenvoudig.

Om de eigen kosten voor Bart en mezelf te drukken heb ik met hulp van Mieke besloten een CrowdFunding op te zetten en met wat voor een resultaat? Wat voel ik me gewaardeerd, dankzij alle donaties hebben we sowieso de kosten van onze tickets kunnen betalen. Super blij!

De volgende vraag: Duiken we in een droogpak of natpak, moeten we nog oefenen? Bart en ik zijn aardig op elkaar ingespeeld, dus dat zou wel goed zitten. We besluiten om voor een natpak te gaan. Bart leent een pak van een maatje en ik dus op zoek naar een geschikt 7 mm pak. Nog niet zo eenvoudig met mijn puur Hollands vrouwelijke figuur. Het passen van de pakken was al een conditietraining op zich, sommige pakken moest ik mezelf met grof geweld in hijsen, dus niet ideaal. Nog even verder zoeken! Maar gelukkig biedt Scuba Academie uitkomst met een bijna perfect passend pak. Top, weer iets om van mijn lijstje af te strepen.

SandraBoerlage_EKduikreport_1-117241

SandraBoerlage_EKduikreport_2-117241

Dan ineens dat telefoontje van Bart…. Uhhh, ik heb een vervelende mededeling… Ik heb mijn voet gebroken en kan niet mee!!! Neeeeee en wat nu? Echt zeer balen!!! Direct contact gezocht met de NOB en die kwamen met 3 opties: 1. Een andere buddy zoeken in Nederland, 2. Alleen naar Portugal en daar iemand toegewezen krijgen, 3. Terugtrekken uit de wedstrijd.

Ik kies voor optie 1, al is het niet makkelijk om in korte tijd iemand te vinden die mee wil en ook nog vrij kan krijgen etc. Na een aantal mensen gevraagd te hebben begon de moed mij in de schoenen te zakken.

En nu? Een berichtje op Facebook? Een oproep via Duikeninbeeld?

Op mijn werk vertelde ik over mijn situatie en binnen een mum van tijd was er ineens een oplossing. Mijn collega wist wel iemand, legde de situatie voor en ik had zowaar een enthousiaste buddy voor het EK. Binnen enkele dagen kreeg ik dan ook de bevestiging van Rian (mijn nieuwe buddy) dat alles is geregeld op het werk en thuis, dus we gaan de uitdaging samen aan. Super, dus nieuwe tickets regelen en ik zit weer helemaal op schema. Op naar de geweldige uitdaging.

Sandra zal je via haar duikreports zoveel mogelijk op de hoogte houden van alles wat ze in de aanloop naar en tijdens het EK meemaakt. Wordt vervolgd dus!

SandraBoerlage_EKduikreport_4-117241

10 reacties

 1. Wat een pech ja…nou zet dat dan maar om in veel plezier en succes op het EK! Ik zal voor je duimen dat je een leuke week gaat hebben. 😉

  REAGEREN
 2. San en rian jullie gaan dit avontuur samen aan. Heel veel plezier en succes toegewenst!#girlpower💪

  REAGEREN
 3. Hey Sandra, ik wens je veel succes. En als je ooit een buddy zoekt, je kunt me altijd een berichtje sturen. Succes 🍀
  Groetjes Inge

  REAGEREN
 4. Heel veel plezier en succes Sandra!! En Bart veel beterschap natuurlijk!

  REAGEREN
 5. Dank je wel Inge en goed om te weten dat ik je een berichtje kan sturen bij het zoeken van een buddy.

  REAGEREN
 6. Heel veel succes samen met Rian! Hopelijk verloopt alles nu eindelijk zoals het moet gaan! Je maakt prachtige foto’s dus het komt vast helemaal goed!

  REAGEREN
 7. Gaat niet van een leie dakje Sandra veel plezier en veel succes es

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief