Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Hans van de Hee – Boerencamping en dikke kreeften

Vanaf een camping vlakbij de bekende duiklocaties maakt duikreporter Hans schitterende duiken in Zeeland. Hij maakte een korte filmimpressie van zijn duiken.


Datum:  juni 2016
Duiklocatie: Zeeland

duikreport-call-to-action-350x85

Elk jaar ga ik voor een lang weekend naar het mooie Zeeland om een paar duiken te maken.
Ik houd niet zo van auto rijden dus vanuit Noord Holland voor 2 duikjes op 1 dag heen en weer, neen dat liever niet. Vandaar dat ik met mijn buddys altijd ga kamperen en jawel, dat doen we bij de boerencamping. Al een jaar of zes kom ik daar op de camping en opa ligt dan gewoon in een koepel tentje. Ik ga hier geen reclame maken voor deze camping maar zeg tegen duikers altijd dat het leuk en vooral makkelijk is want “2 maal rechts af en je bent op de duiklocatie N. Kerkweg”. Dat spreekt de duikers wel aan !
Dit jaar ging mijn vrouw voor het eerst mee en denk maar niet dat die nog in een tentje gaat liggen. Dus dan maar met de caravan naar Zeeland.

Het “voordeel” dat de vrouw mee gaat is dat je niet alleen duikt maar ook nog wat gaat rond kijken. Zo kwam ik voor het eerst in het mooie plaatsje Zierikzee. Zo vaak langs gereden, op weg naar de Zeelandbrug maar nooit even de tijd genomen om verder te kijken. En wat voor verassing ! Wat is dat een mooie en vooral een oude stad. Jawel, in 1208 kregen ze al voor de eerste keer stadsrechten. Wat een stuk geschiedenis, de oude poorten, gemeentehuis, stadswal en binnen/buiten haven, helemaal geweldig. Genoeg hierover.
Slecht weer hebben we soms ook, vorig jaar volgens mijn logboek 25 juli, werden we bijna van de camping afgeblazen, windkracht 12. Vorige week ging de zogenaamde “supercel”, maar net langs Zeeland en we werden midden in de nacht wakker van het noodweer. Wat waren we blij dat we deze keer met de caravan waren.

zonsondergang-37754
(de avond er voor was er nog zo’mooie zonsondergang)
Gelukkig kwamen mijn buddys Heidi en Jos ook nog langs en kon ik uiteindelijk toch nog 6 mooie duiken maken.
Onze eerste duik was een nachtduik bij de N. Kerkweg en we zagen daar vooral veel dikke kreeften.
Bij onze tweede duik op het Frans Kok rif zagen wij opvallend veel fotograferende duikers. Heel bijzonder, bijna allemaal met dubbele flitsers en ze lagen keurig op een rij ? Het werd ons pas duidelijk toen wij een mevrouw met iets rossig, kort haar van de ene naar de andere fotograaf zagen zwemmen. Leuk zo’n klas onderwaterfotografen.
Wij hebben bij onze duiken geen sepia’s en ook geen zeepaardje gezien, werd een beetje te druk daar . . .
Ondanks het noodweer was het toch weer leuk in Zeeland en mogelijk in augustus nogmaals en dan weer met het tentje.
En voor de duikers die nog een leuke camping zoeken : vanaf de N. Kerkweg 2 x links af en dan ben je er.
Ik heb een kort filmpie bijgevoegd.

Gr. Hans

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief