Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Boekcadeautjes

Wat staat er op jouw verlanglijstje voor de feestdagen? Of ben je juist op zoek naar een leuk cadeau voor een duiker? Wij verzamelden een aantal leuke cadeau-ideeën voor duikers. Dit keer: duikboeken.

Lusitania - The underwater collection

Het boek dat elke wrakduiker moet hebben! Lusitania – The underwater collection van wrakkenexpert bij uitstek Vic Verlinden. De Lusitania was een luxe cruiseschip dat tussen Europa en New York voer en in 1915 net uit de kust van het Ierse Kinsale zonk. Verhalen zijn er genoeg, maar het is voor het eerst dat er zo veel fotomateriaal is verzameld van het wrak dat op ruim 90 meter op de zeebodem ligt. Smullen dus!

Te bestellen via vic.verlinden@skynet.be.

Olke Arnoldus Uhlenbeck - Van marineduiker tot vice-admiraal

Deze man stond in de 19de eeuw aan de wieg van het marineduikbedrijf in Nederland. In de biografie van deze kleurrijke man wordt er uitgebreid aandacht aan besteed. Er was niets, hij moest het zelf ‘uitvinden’. Dit is waar de ontwikkeling van het marineduiken is begonnen… en het is nooit gestopt.

Saga, de orka die geen haring lustte

Het wordt winter in het hoge noorden. Saga en haar familie hebben al twee dagen niets gegeten. Dan besluit grootmoeder om in een fjord te wachten op de grote scholen haring die daar ieder jaar komen overwinteren. Maar daar heeft Saga helemaal geen zin in. Ze houdt niet van haring! Stiekem gaat de jonge orka in haar eentje op jacht naar iets wat ze wél lust.

In dit avontuurlijke prentenboek duik je onder in de wonderlijke waterwereld. Geniet van de levensechte illustraties en kom van alles te weten over de orka’s in de Noord-Atlantische Oceaan.

Verkrijgbaar via het Wereld Natuurfonds.

Diving the Thistlegorm

Het wrak van de Thistlegorm in de Rode Zee is fotogeniek en herbergt een schat aan geschiedenis. Dit boek van o.a. Simon Brown en onderwaterfotograaf Alex Mustard neemt je mee in de geschiedenis en laat je het wrak tot in het kleinste detail zien. Meer dan 25.000 foto’s werden gebruikt om een reconstructie te maken. Het boek is verkrijgbaar als paperback en voor de e-reader, maar eigenlijk is dat zonde… de hardcover is een must-have!

Duikgids Zeeland

Onmisbaar voor iedereen die in Zeeland duikt of wil gaan duiken: Duikgids Zeeland. Het boek staat vol met informatie over de duikstekken in de duikprovincie bij uitstek. Wat zijn de omstandigheden, hoe kom je er, wat kom je er tegen en voor welk niveau duiker is de duikstek geschikt (of niet)? Natuurlijk geïllustreerd met overzichtelijke duikkaarten en mooie foto’s van het onderwaterleven.

Handboek digitale onderwaterfotografie

Hét boekwerk voor de (aankomende) onderwaterfotograaf, dat is geschreven door Ron Offermans. Er is een basisboek voor wie de eerste stappen op dit gebied gaat zetten, en een boek voor de meer gevorderde onderwaterfotograaf, die nog meer uit deze fantastische hobby wil halen. Bij het basisboek zijn ook speciale bijlagen verkrijgbaar zodat jij jouw type camera goed kunt leren kennen.

Ocean - A Global Odyssey

Een prachtig boek vol foto’s van de oceaan, geschreven door de grande dame van de oceanen, Sylvia Earle. En echt niet alleen voor duikers. Voor iedereen zoals ze zelf zeg want iedereen is verbonden met de oceaan. Ze neemt je mee op een reis door de oceanen en vertelt over getijden en stromingen, het buitegewone leven dat de oceanen bevolkt, en de risico’s en de kansen die betrekking hebben op deze watermassa’s. Want hoe belangrijk s het behoud van de oceanen voor ons als mens…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief