Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Boeien(d) werk

Werk aan de winkel voor de duikgidsen van Murex Dive Resorts! Gelukkig gaan werken en genieten op het huisrif hand in hand. 

Foto: Edwin van der Sande

Sinds 2014 hebben een traject van onderwaterboeien op het huisrif in Manado (lees ook: De weg terug vinden).  Na al die jaren onder water werd het tijd om dit traject eens een flinke onderhoudsbeurt te geven. Veel boeien waren inmiddels begroeid en niet meer als zodanig herkenbaar. Door de stroming waren sommige boeien zelfs aan de wandel gegaan. Het traject was dus niet echt duidelijk meer. Tijd voor onderhoud dus!

Voor onze duikgidsen in opleiding was dit onderhoudsproject was een perfecte opdracht – zo leerden ze het huisrif kennen. In drie dagen tijd hebben ze de boeien schoongemaakt, vervangen en nieuwe boeien geplaatst. Onze gasten die zelfstandig duiken, kunnen de weg over het huisrif weer vinden.

Maar het was naast werken ook weer genieten! Wat een fantastisch onderwaterleven hebben we op ons huisrif. Sinds kort woont er een aantal barracuda’s in het ondiepe gedeelte, en de school met bat fish is langzaam groter aan het worden.

Kom je eens kijken?

Meer over Murex Dive Resorts…

2 reacties

  1. zit dat echt op jullie huisrif? Wow…

    REAGEREN
    • Hi Jose, ja dat zit echt allemaal op ons huisrif en nog veel meer. Het is vaak een komen en gaan van bijzondere dieren en het is echt de moeite waard om dagelijks te duiken. Sommige dieren blijven langer, zoals de blad schorpioen vis, anderen verdwijnen sneller. Dit filmpje is gemaakt over 3 duiken op 2 dagen tijd.

      REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief