Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Blue

blueshark_MorneMidden op de oceaan, niets om ons heen, mijn blik reikt niet verder dan de volgende golf. En ik ben helemaal in mijn element!

Mijn dag kan niet stuk. Ik zit midden op de oceaan, tientallen mijlen van Kaap De Goede Hoop, en ik zie niets dan golven. Al bijna drie uur doe ik aan topsport en vang ik de klappen van de boot na elke golf met mijn hele lichaam op. Zo te zien vindt niet iedereen aan boord het even leuk. Maar ja, ze doen het natuurlijk wel ergens voor.

Ineens verandert het water van kleur… het groen lijkt blauwer. Yes! Dat betekent dat we in de stroming met iets warmer water zijn aanbeland. De stroming waar Morne en Stephen zo naarstig naar hebben gezocht. Net een speld in de hooiberg, maar met hun ervaring én de hulp van de vissers die ook ergens op de oceaan vertoeven, zijn we er weer gekomen.

Het wachten begint, een Hans en Grietje-spoor, maar dan met vislucht wordt uitgezet. We wachten, en wachten. Eten wat, drinken wat, kletsen wat. En dan roept divemaster Ernest: «Blue!!!» Acht gasten duiken naar de reling waar Ernest wat zag bewegen. Ineens zijn ze de ruige zee op de heenweg vergeten. We dobberen verder in de stroming en dan is er weer één. Blue? Mako?

De eerste pakken gaan aan, maskers op, snorkels in. Het water in. Ik doe rustig aan en laat iedereen zijn ding doen. Rustig trek ik mijn pak aan, drink nog wat en dan ineens hoor ik een snorkelaar roepen dat er nu vijf zijn. Daar zat ik op te wachten. Ik pak mijn duikset, masker op, vinnen aan en laat me tussen de snorkelaars door het water in glijden.

Zes exemplaren cirkelen rond de drum die op 5 meter diepte hangt. Ik laat me zakken tot op hun hoogte. Dit is mijn moment van de duik. Alleen in het water, ik heb ze voor mij alleen. Ze komen naar me toe, ze geven me een duwtje. Ik voel me super en geniet van elke seconde. Ik kijk ze in hun grote ogen, zij observeren mij.

Er komen er meer bij en ik heb ze voor mij alleen!  Een minuut of tien. Want dan komen de anderen ook met duikset naar beneden. De dieren spreiden zich, ze moeten nu hun aandacht verdelen. En ach, als ik anderhalf uur later het water uit ga, heb ik een brede smile op mijn gezicht… die eerste tien minuten waren de beste van de hele duik…. wat een geweldige dieren, die blauwe haaien.

Foto: Morne Hardenberg

Linda was in het voorjaar van 2012 drie maanden in Zuid-Afrika. Een verblijf waarbij de oceaan en de haaien centraal stonden. Ze schreef een reeks blogs die deels toen en deels nu gepubliceerd worden.

Links:
www.sharkexplorers.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief