Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

DuikeninBeeld presents… hét damesteam

Zes vrouwelijke onderwaterfotografen en twee captains. Het leukste team van het NK Onderwaterfotografie 2018 is geboren!

Foto: René Weterings

In 2017 organiseerde de NOB voor het eerst een teamwedstrijd tijdens het ONK/ZK Onderwaterfotografie. Met hangen en wurgen werden er drie teams samengesteld. Oké, het was nieuw, maar ik krijg nog het schaamrood op de kaken dat het ons als DuikeninBeeld -dé site waar het ook draait om beeld- niet lukte om een team in te schrijven. Het komt me tijdens de uitreiking ook op een opmerking van de organisatie te staan. Gelijk beloof ik dat we in 2018 met een team aan de start zullen komen.

Guess what… de avond van de prijsuitreiking is nog niet voorbij en het team staat er. Zes fotograferende meiden die zich vol enthousiasme aanmelden voor een damesteam. En mij meteen tot captain bombarderen – gelukkig krijg ik daarbij de creatieve hulp van Annet van Aarsen. Op 12 november op Nature Talks wordt het team gepresenteerd! Maak kennis met Marloes Otten, Ester van den Doel, Angelique van Oorschot, Sandra Boerlage, Lia van Nieuwenhuizen en Mieke Noordanus. Het is dat er maar zes in een team mogen want er zijn meer gegadigden (die we er ook heel graag bij zouden willen hebben!).

Chocolade, wijn en lenzen
Inmiddels zijn we ongeveer 3000 Messenger-berichten verder. Hebben we het over wijn en chocolade, maar ook over lenzen en de watertemperatuur. Dat laatste vooral want de dames zijn al volop in training – in de Oosterschelde, in de Filipijnen en in Egypte. Strategieën worden besproken, workshops worden gepland, er worden tips uitgewisseld. De wedstrijd wordt bloedserieus genomen.
Maar gezelligheid hoort er zeker bij: de prijs voor het gezelligste team (deze wordt in 2018 door de NOB in het leven geroepen…) kan ons al haast niet meer ontgaan.

Concurrentie
Maar wat deze dames wel willen, is serieuze concurrentie. Oké, qua gezelligheid komt niemand hier overheen, maar de fotografische strijd gaan ze graag met je aan. Ze doen een oproep! Vorm een team, doe mee en laat het een geweldig evenement worden!

In de aanloop naar en tijdens het NK 2018 kun je het damesteam volgen in blogs en op de DuikeninBeeld-pagina op Facebook.

Klik hier voor de andere blogs van het DuikeninBeeld-damesteam 2018.

5 reacties

 1. Avatar

  Succes dames!

  REAGEREN
 2. Avatar

  Dank je wel Berthold! We gaan er voor. Doe je ook mee aan de wedstrijden?

  REAGEREN
 3. René Weterings

  Heel veel succes dames!

  REAGEREN
 4. Avatar

  Hey meiden, veel succes. Moge de beste winnen…

  REAGEREN
 5. Avatar

  Yes! We zijn geboren! Heeft iemand de datum genoteerd voor ons eerste verjaardagsfeestje? En mogen we dan net als iedere 1-jarige de taart aan stukken slaan en met onze handen eten??? Ik kijk er nu al naar uit!!!!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief