Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Foto en film

Nog een week te gaan

De voorbereiding voor het ONK Onderwaterfotografie is in volle gang. Nog maar een week te gaan tot de eerste wedstrijdperiode! Het DuikeninBeeld-damesteam is druk met het maken van plannen.

Na een mooi weekend is het ook een mooie maandag en die heb ik vrij, net als Marloes. We spreken af om weer eens bij de Zeelandbrug te duiken in het kader van wedstrijdvoorbereiding en plannen maken… En vooral om uit te vinden: hoe staat het met het leven bij de brug na de winter? In de Grevelingen gebeurt nog niet veel qua leven dus we zijn benieuwd.

We zijn op tijd bij de brug en er staat alleen een groepje van drie Belgen staat op de parkeerplaats. Vanaf de dijk zien we dat het nog behoorlijk stroomt. Het is nieuwe maan en dus ook springtij, reden waarom het wat harder kan stromen. De Belgen gaan al vroeg te water en in natpak….brrrr, ik krijg het al koud als ik ernaar kijk. Al bijpratend bouwen we onze sets op, we hebben allebei voor macro gekozen wat camera betreft.

Als kantwacht en mascotte Jill is geïnstalleerd, gaan we op pad. Bij het water blijkt het zicht niet al te best te zijn. We spreken een maximale duiktijd af en geven aan wat ons plan is: Marloes gaat meer richting de pijler en ik ga eerst iets dieper en wil daarna richting pijler. We duiken onder en het zicht is niet best, minder dan een meter. Ik ga op zoek naar wat leuks om te fotograferen en ik ben aangenaam verrast door het leven, veel ruthenspar-grondeltjes zwemmen alweer rond en kijken me nieuwsgierig aan. Verder zie ik noordzeekrabben en een paar kreeften die zich nog verscholen houden. Ik kom een groot stuk dodemansduim tegen, altijd een mooi oefenobject maar dit zit zo lastig dat ik er bijna niet bij kom met mijn camera. Ook de heremietkreeftjes zijn volop aanwezig, zelfs een groot exemplaar wandelt voorbij. Hij heeft mooie kleurtjes, dus ik probeer er wel een foto van te maken maar ook hij (of zij?) heeft geen zin een fotosessie. Ondertussen speur ik naar slakjes terwijl ik lekker rondscharrel op zoek naar leuke onderwerpen en ideeën voor de wedstrijd.

Langzaam zoek ik mijn weg naar de pijler. Een kleine groene donderpad schiet onder me door: hallo kleine vriend! Leuk dat je er bent.

In de buurt van de pijler staan veel tubularia, ook een leuk onderwerp om eens wat op uit te proberen. Ik zoek een plekje waar ik iets stabieler kan liggen tussen de blokken en probeer wat dingen uit. Ondertussen merk ik aan de stand van de tubularia dat de stroming weer aan het aantrekken is. Ik check mijn computer voor de zekerheid en zie dat ik nog een minuut of 10 heb voor ik aan de afgesproken duiktijd zit. Nog een paar foto’s dan.
Marloes zwemt voorbij en zwaait even – ze gaat richting de trap. Ik besluit ook af te ronden en naar de trap te gaan. We komen ongeveer tegelijkertijd boven, zij iets dichter bij de trap dan ik. Als we teruglopen naar de auto’s, blijkt dat we ongeveer hetzelfde rondje gedaan hebben, alleen tegengesteld aan elkaar want zij heeft de dodemansduim ook gezien.

Na de duik is het tijd voor een plekje uit de wind en in de zon. Met een kop thee en iets lekkers (chocolade, wat anders?) praten we na over wat we gezien hebben, en ontstaan er zelfs plannen! We spreken de ideeën die we hebben. Terwijl we zo zitten te praten, worden door de organisatie van de wedstrijd de mogelijke thema’s voor de wedstrijd bekend gemaakt, natuurlijk kleurrijk, abstract of kunstzinnig. Oef!
Al pratend bedenken we mogelijkheden voor elk van deze thema’s. Kunstzinnig heeft niet onze voorkeur maar als die het wordt, hebben we ook daar wel wat voor. De eerste stemmen voor de thema’s worden al gegeven en ook wij besluiten maar meteen onze voorkeur door te geven. Nu afwachten wat het wordt!

Wij zijn in ieder geval weer wat verder met onze plannen. Nu hopen dat we ze ook kunnen uitvoeren als moeder natuur meewerkt!

Voor de laatste tips&tricks komen we nog een keer bij elkaar voor een workshop van Peter de Maagt. Hij geeft nuttige tips over belichting en we hebben heel veel ‘aha-momentjes’. Uiteraard gaat Peter nog even met zijn harem op de foto. We hebben weer veel geleerd en zeker net zo veel gelachen. Nu komen we zeker bij de eerste 10!

Het thema voor de fotowedstrijd is inmiddels bekend. De fotografen moeten aan de slag met het thema: (natuurlijk) abstract.

Wat het Duikeninbeeld damesteam daarvan gaat maken, zie je later! 

 

In de aanloop naar en tijdens het NK 2018 kun je het damesteam volgen in blogs en op de DuikeninBeeld-pagina op Facebook.

Klik hier voor de andere blogs van het DiB-damesteam 2018.

Dit bericht delen

Ester van den Doel

Ik duik al een aantal jaren, eerst alleen in de vakanties maar als je in de mooiste duikprovincie van Nederland woont, ga je natuurlijk ook in Zeeland met veel plezier onder water! Daarnaast fotografeer ik graag onder en boven water.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten