Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Beste van het beste

3064649f7aDeze bestemming biedt je absoluut de beste duiken van heel de Dominicaanse Republiek…

Elke keer weer horen wij dat de regio waar wij nu zijn de beste duiklocaties van heel de Dominicaanse Republiek te bieden heeft. Tja, hoe verrassend is het dan als wij door een super enthousiaste Michael ontvangen worden die verteld dat Sosua echt het beste te bieden heeft. Het duikwater ligt beschut achter en baai en de plekken waar je duikt maken deel uit van een Marine Park. Ach en een beetje trots en enthousiasme over je eigen duikbedrijf is ook niet verkeerd. Niet elke duikschool vult hier zijn eigen flessen, heeft eigen boten en biedt alle faciliteiten. Wat te denken van een gezonde en lekkere Dominicaanse lunch die je tussen je duiken door voor een prikkie kunt kopen?

 

 

7bc53be38d

Ook in deze regio kan je zowel kiezen voor wrakken als voor rifduiken, al kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat alleen het Zingara Wreck echt onder de noemer wrakduik gemeld mag worden. De begroeiing van de verschillende riffen varieert, zowel qua dichtheid als diversiteit. Michaels persoonlijke favoriet Coral Garden Wall is zeker niet onze favoriet. Wij hebben de meeste pret op La Puntilla, een soort van pinnacle vlak voor het strand. De duik van 70 minuten had van ons wel twee keer zo lang mogen duren. Heerlijk snuffelen op het rif op zoek naar macroleven wat als fotomodel dienst wil doen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOké we moeten toegeven. Op deze stekken hebben wij ten opzichte van alle andere stekken zeker meer vis gezien. Dit lijkt tot dusver het meest succesvolle marine park, al deden de wrakken bij Samaná het in dit opzicht ook niet slecht. De surface interval op Pirate Beach is wat ons betreft niet overtroffen. De boot die wij in Bayahibe hadden was het meest prettige en de staff in La Calleta het meest bekwaam. Qua enthousiasme wint het team van Michael het in ieder geval zeker. Voor ons tijd om de balans op te gaan maken en te gaan bepalen wat nu echt het beste van de beste is… Wordt vervolgd!

Foto’s: Ron Offermans (bovenwater) en Edwin van der Sande (onderwater)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief