Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Beste reistijd voor een duikvakantie op Gozo?

Rond Gozo vind je een grote variatie in duikplaatsen. Wat is de beste reistijd voor een duik- of snorkelvakantie op Gozo?

Scubapedia_logo

Met een watertemperatuur tussen de 16 en 28 graden Celsius is het water rond Gozo jaarrond relatief warm er kan dan ook het hele jaar gedoken en gesnorkeld worden. In februari is het zeewater het koudst, rond de 16 graden Celsius. In augustus bereikt het zeewater de hoogste temperatuur.

De temperatuur boven water houdt een vergelijkbaar ritme aan. In januari en februari is de temperatuur op Gozo het laagst, tussen de 10 en 15 graden Celsius. In juli tot september is de temperatuur tussen de 20 en 30 graden en valt er vrijwel geen neerslag. Er staat wel altijd een beetje zeewind voor  verkoeling. Net als Malta heeft Gozo dus een typisch mediterraan klimaat. In de wintermaanden valt er flink wat neerslag.

De omstandigheden voor duikers en snorkelaars zijn het best van mei tot oktober. Het is er dan zonnig en warm en er staat weinig wind. Dit is dan ook het hoogseizoen op Gozo. Wil je buiten deze periode naar Gozo voor een duik- of snorkelvakantie, check dan vooraf of het duikcentrum van jouw keuze geopend is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief