Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Bescherming Chileense wateren vertienvoudigd

Wat een mooi afscheid! De Chileense president Michelle Bachelet heeft kort voor haar aftreden een decreet ondertekend waarmee de 6400 kilometer lange kustlijn van het land wordt verdeeld in negen natuurreservaten. De omvang van beschermde wateren wordt hierdoor vertienvoudigd.

Voor de kust van Chili leven onder meer zeeleeuwen, walvissen, dolfijnen en otters. Ook komen er dieren voor die in geen enkel ander gebied leven. Het zeegebied dat onder bescherming van de Chileense overheid valt, wordt vergroot naar zo’n 1,4 miljoen vierkante kilometer zee. In het reservaat geldt onder meer een verbod voor de commerciële visvangst.

Vorige maand bestempelde de overheid ook al vijf gebieden in het land als natuurpark. De regio’s, met een totale omvang van 45.000 vierkante kilometer, waren vorig jaar gedoneerd door een Amerikaans miljonairskoppel. In datzelfde jaar kreeg de zee rondom Paaseiland de status van natuurreservaat.

Door zijn langgerekte vorm kent Chili uiteenlopende klimaten. Het land wil de komende tijd sterk inzetten op ecotoerisme, een sector die jaarlijks zo’n 270 miljoen euro en in totaal 43.000 banen moet opleveren.

Bron: NOS.nl

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *