Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Heerlijke duik ondanks het ‘slechte’ zicht

Het zicht bij de Bergse Diepsluis laat te wensen over. Maar voor Duikreporter Dirk en buddy Frank wordt het evengoed een heerlijke duik.

Na onze mooie duik bij Sint Annaland overleg ik met buddy Frank Van Reeth waar we de tweede duik gaan doen. De Bergse Diepsluis en de Put van Ekeren liggen op de weg naar huis … Ondanks de negatieve berichten over het zicht besluiten we toch om naar de Bergse Diepsluis te gaan.

Is de Bergse Diepsluis inderdaad ten onder aan het gaan aan zijn eigen succes? Er is een nieuwe lichting sepia’s en een zeepaardje gesignaliseerd. Dat zorgt natuurlijk voor nog wat extra drukte … Natuurlijk hopen ook wij om ze tegen te komen …

We duiken naar links, langs het ijzeren geraamte en passeren een tiental stokkententjes. Die staan allemaal nog mooi recht en er zit veel leven op. We gaan een heel eind over de kale vlakte. Wie weet komen we daar de hondshaai wel tegen!

We komen echter helemaal niets tegen, geen sepia’s, geen zeepaardje en geen haai …

En het zicht? Dat is helemaal niet zo slecht (ik heb al slechter meegemaakt op de 105 duiken die ik al op deze duikstek maakte!). Af en toe komen we wel in een donkere wolk terecht. Oorzaak: andere duikers … Na 25 minuten draaien we terug richting kant en vanaf 6 meter wordt het lichter en interessanter qua leven.

De grondels hun taak om de nesten te bewaken zit er blijkbaar voor de meesten op. Ze zitten in groepjes bij mekaar onder de met wieren begroeide oesters.

zwarte grondel-116342

En dan toch een sepia! Het is een dapper kleintje dat zich zomaar niet in beeld laat nemen …

sepia-116342

We zien nog heel veel leuke tafereeltjes (zie video). In de omgeving van de trap aangekomen zien we dit knalgroene zeenaaldje.

groene zeenaald-116342

We hebben nog lucht genoeg en blijven nog een half uur rondsnuffelen, met als beloning een paling op het einde van de duik!

paling-116342

Na anderhalf uur gaan we er uit. Frank komt boven met een brede smile op zijn gezicht en met de woorden “Heerlijke duik”! En zo was het inderdaad, ondanks het “slechte” zicht!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief