Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Belize: 8 van de…

Absoluut indrukwekkend! Een onontdekte parel! Belize heeft qua duiken veel te bieden en maakt nieuwsgierig.

Het aantal mogelijke duikplekken is enorm. Alleen het barrièrerif van Belize biedt je al meer dan honderd verschillende locaties en daarbij wordt er ook nog vanaf veel kustplekken gedoken. Serieus indrukwekkend dus! Wij duiken vanaf een heel bijzondere plek, het Lighthouse Reef Atol. Een klein vrijwel onbewoond eiland op het barrièrerif op twee uur varen vanaf Belize City. Dan hebben we het wel over twee uur varen met een vlotte speedboot hè! Vrijwel alle duikstekken die wij hier vandaan aandoen, liggen op zo’n vijf tot tien minuten varen. De Blue Hole is een uitzondering, de vaartocht naar deze wereldberoemde duiklocatie duurt maar liefst vijftien minuten. We mogen dus gerust stellen dat we er middenin liggen!

Belize heeft ons erg nieuwsgierig gemaakRTEmagicP_Belize_Edwin_van_der_Sande_blog4__1_t. Wij hebben de gelegenheid gehad om hier acht verschillende duiken te maken. Op meer dan de helft van deze duiken hebben wij wat nieuwsgierige haaien voorbij zien komen, de één wat dichterbij dan de andere. Op alle duiken hebben wij een gezond koraal en een gezonde visstand gezien. Het geluk om midden in de spawning te mogen duiken is extra bijzonder. Jammer dat die fraaie blue spotted stingray nu net voorbij moest komen op de duik dat er een macrolens voor de camera geplaatst was. Op de plekken waar wij gedoken hebben is goed te duiken door alle niveaus duikers, de duikdiepte is iets waar “beginners” wellicht extra aandacht aan moeten geven. Blue hole: “been there, did it”… erg gaaf!

Ja! Die enorme wanden vragen erom om verder ontdekt te worden. Wat heeft Belize nog meer de bieden naast deze acht duikstekken… ?

web_bha  bonlogo

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief