Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Belgische kampioenen van 2016!

In het laatste weekend van november werden in Oostende tijdens het NELOS Festival de Open Belgisch Kampioenen Onderwaterfoto- en videografie bekend gemaakt. Dit zijn ze!

Filip Staes - OBK 2016 - Shootout Masters -breedhoek - 1e plaats

Foto: Filip Staes

Er werden fotoprijzen uitgedeeld in de categorie Festival en Shoot-out, beide onderverdeeld in Masters en Juniors met de subcategorie: macro, visportret, breedhoek, groothoek met model, thema (zwart/wit dit jaar). Uiteindelijk is de score van de totale portfolio bepalend.De overall winnaar is fotograaf van het jaar (ongeacht nationaliteit). De beste Belg wordt uitgeroepen tot Belgisch Kampioen.

Bij de Juniors werd de Nederlandse Nadieh Schellekens zowel bij het festival als bij de shoot-out eerste. Zij werd dus uitgeroepen als Fotograaf van het Jaar bij de Juniors. De nummer twee – Anouschka Mornie – is de nieuwe Belgisch Kampioen bij de Juniors.

Bij de Masters werd Filip Staes Fotograaf van het Jaar en Belgisch Kampioen 2016.

Ook onder de videografen werden de titels verdeeld. Tom de Foor is de Belgisch Kampioen bij de Juniors.
Bij de Masters won Danny Van Belle het festival en Gery Beeckmans de shoot-out. Danny had de beste totale score en is uitgeroepen tot Belgisch Kampioen Onderwatervideografie 2016.

Nadieh Schellekens - OBK 2016 - Festival juniors -breedhoek - 1e plaats

Foto: Nadieh Schellekens

Deelnemer WK
Ook viel er een plek te verdienen in het WK Onderwaterfotografie dat in 2017 in Mexico wordt gehouden. Hiervoor wordt gekeken naar het totaalaantal punten dat de fotografen in twee jaar tijd hebben verdiend. Luc Rooman en Filip Staes eindigden gelijk op de hoogste plek op basis van het aantal verdiende medailles, maar Luc Rooman had net iets meer punten. Hij heeft echter zijn plaats afgestaan aan Filip Staes die nu voor België deelneemt aan het WK.

De nummer één tot en met tien
Benieuwd naar de foto’s van de nummers één tot en met tien? We hebben ze in een aantal albums bij elkaar gezet:
Masters – Shoot-out
Masters – Festival
Juniors – Shoot-out
Juniors – Festival

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief