Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Bas Kulderij – IJsduiken in Lelystad

Datum 20 januari 2013
Locatie Houtrib Sluizen, Lelystad

Eindelijk is het weer zover, het vriest, er wordt alweer geschaatst, dus dat betekent ook dat er een ijsduik gepland kan worden. Bas doet verslag met een verhaal, foto’s én een film.

Zondag 20 januari was het zover en hebben we de ijsduik ingepland. De afgelopen week binnen de vereniging (Duikvereniging Aquavit) nog snel de Module IJsduiken in gepland voor de leden.

Wij plannen onze ijsduiken in de zuigput naast de Houtrib Sluizen bij Lelystad, een klein meertje, max 4-5 meter diep. In deze plas is duiktechnisch eigenlijk niets leuks te zien (nauwelijks leven), maar voor een ijsduik is het ideaal.

Er komen geen schaatsers die het vervelend vinden dat je een bijt maakt in het mooie ijs. Het is dicht bij huis, er is goede parkeergelegenheid en het is redelijk toegankelijk voor toeschouwers.

Bij aankomst een klein tentje gebouwd tegen de wind (gevoelstemperatuur lag onder de -10°C). Vanuit dit tentje verzorgde Duikvereniging Aquavit een lekkere warme chocolademelk voor de toeschouwers en deelnemers.

Kraakhelder_ijs

Met een paar bijlen hebben we een mooi driehoekig bijt uitgehakt in het 5cm dikke (kraakheldere!!!) ijs. De lijnen vastgezet met een anker op de kant en de buddyparen ingedeeld.

bijt_hakken

Onder het ijs was het geweldig mooi. Doordat het ijs als glad was, had je een mooie lichtinval en kon je de toeschouwers op de kant goed zien. Doordat het ijs zo kraakhelder was, kon je de overgang ijs-bijt eigenlijk niet zien, gelukkig zie je waar je gidslijn het water uit gaat.

Klaar_voor_de_duik

De regionale media waren ook komen kijken, de Flevopost (krant) en Omroep Flevoland (televisie) maakten allebei een leuk artikel

Al met al een geweldige duik. Als het weer goed blijft, plannen we voor volgende week zondag weer een ijsduik in.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief