Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Bas Kulderij – Duikvereniging Aquavit 30 jaar

Aquavit bestaat 30 jaar! En daar moest een groepsfoto voor komen. Edwin van der Sande heeft hem gemaakt. En hoe dat ging, zie je in een leuk, snel filmpje!


Datum: 29-9-2012
Duiklocatie: Lelystad

duikreport-call-to-action-350x85

Aquavit bestaat 30 jaar! En daar moest een groepsfoto voor komen. Edwin van der Sande heeft hem gemaakt. En hoe dat ging, zie je in een leuk, snel filmpje!

Op 29 september 1982 is Duikvereniging Aquavit opgericht door een drietal duikers, voor wie het plezier in het duiken voorop stond. Nu 30 jaar later is Duikvereniging Aquavit een actieve vereniging waar veel activiteiten georganiseerd worden en waarbij plezier nog steeds voorop staat.

Ter ere van het 30-jarig jubileum heeft Duikvereniging Aquavit een aantal activiteiten georganiseerd voor zijn leden. Voorzitter Bas Bartling zegt hierover: “De vereniging wordt gemaakt door onze leden, samen kunnen wij leuke duikactiviteiten doen. Wij vinden dan ook dat we bij het jubileum de leden centraal moeten stellen. We hebben een jubileum-duikreis georganiseerd naar de Rode Zee in Egypte en over een maand houden we een gezellig feest in ons clubhuis.”

Om het jubileum op een originele manier vast te leggen, heeft Aquavit de hulp in geroepen van de bekende onderwaterfotograaf Edwin van der Sande. Afgelopen vrijdag heeft Edwin een onderwatergroepsfoto genomen in zwembad De Koploper, waar Aquavit wekelijks zijn trainingen doet. Bijna alle leden waren aanwezig en het viel niet mee om iedereen goed zichtbaar in beeld te krijgen, maar het is gelukt. Edwin zegt hierover: “Normaal fotografeer ik vooral het onderwaterleven in Zeeland en eigenlijk nooit in een zwembad. Een groepsfoto had ik ook nog nooit gemaakt. Het is lastig om de belichting van zo’n grote groep goed te krijgen, ook nemen de duikbrillen erg veel licht weg uit het gezicht van de duikers.”

We wilden graag een bellenvrije foto en met 39 mensen onder water is dat lastig plannen met ademhalen. Vooraan zit ik (Bas Kulderij) met een vlaggetje te zwaaien, zodra het vlaggetje weg gaat, moet iedereen uitademen en kan daarna rustig inademen. Dit gaf Edwin een seconde of 10 de tijd om de foto te maken. Als het vlaggetje weer omhooggaat mag iedereen weer rustig ademhalen. Het is uiteindelijk redelijk gelukt.

aquavit_30_jaar_800x600

Met behulp van 2 GoPro camara’s is het proces van het maken van de foto vastgelegd, zie de “Making Of” video hieronder.

Duikvereniging Aquavit stelt zich op als duikvereniging voor ALLE duikers, ongeacht waar men het brevet heeft gehaald. Duikvereniging Aquavit heeft een eigen clubhuis in Lelystad op het Sportpark Langezand. Hier worden onder andere theorielessen gegeven, komen de duikers bij elkaar en worden de flessen gevuld voor het volgende duikavontuur. Op vrijdagavond wordt er getraind in zwembad de Koploper. Elke zondagmorgen en woensdagavond is er een clubduik onder verantwoordelijkheid van een instructeur. Ook als je alleen bent, zorgt Aquavit voor een leuke buddy om samen mee onderwater te gaan. Hierbij wordt gedoken in de zoetwaterplassen in Nederland en natuurlijk ook in Zeeland. Tevens wordt er jaarlijks een reis georganiseerd naar een mooie duiklocatie ergens ter wereld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief