Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Bas Brand – Interview over veiligheid van duikers

Locatie Radio 1

 

Duikreporter Bas Brand maakt zich zorgen en heeft die geuit. Met als resultaat dat er wordt gepraat over de veiligheid van duikers op plaatsen waar ook andere watersporters actief zijn. Vandaag was hij te beluisteren op Radio 1.

Op 31-08-2015 tussen 6-9 uur in de ochtend zond Radio 1 een interview uit over KNRM ongevallenpreventie.

Als Zeiler en duiker weet ik uit eigen ervaring dat de boven-watersport zich er niet van bewust is dat er onderwater ook sportbeoefenaars zijn.

In Zeeland delen we hetzelfde water en we komen soms ongewild dicht bij elkaar. Hoewel dit nog niet aantoonbaar tot ongelukken heeft geleid, levert dit wel stress op bij alle betrokkenen.

Zo staan er in de Hydrografische kaarten geen vermeldingen van Duikstekken, dit terwijl er wel vermeldingen zijn voor Kitesurf en Snelvaarplaatsen. Veel boven-watersportbeoefenaars  weten de betekenis van de A-seinvlag niet. En een enkeling ziet een decoboei als mooi rondingsobject.

Het project richt zich op bewustwording van Zeilers en Duikers van elkaars water gebruik met respect voor elkaars sport.

De KNRM, de Vereniging van Tourzeilers (grootse zeilvereniging van Nederland), Padi en NOB zijn hierover in constructief overleg. Padi heeft hierover een Blog van mij geplaatst hetgeen voor Radio 1 aanleiding was om in gesprek te gaan.

zeilen_in_duikwater

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief