Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Bare Evoke: het warmste wetsuit voor dames

De Bare Evoke is een wetsuit, speciaal voor vrouwen! En het houdt werkelijk iedereen warm. Voor importeur Amilco reden genoeg om de proef op de som te nemen met de grootst denkbare koukleum – Pauline Hulspas.

 

Bare Evoke«Als verschrikkelijke koukleum en (dus) fervent droogpakduiker zal je mij niet snel in een natpak zien. Zelfs op vakantie niet! Liever betaal ik nog extra voor overgewicht om dan maar mijn droogpak mee te nemen dan dat ik het na 20 minuten al koud heb. Als het water zo rond de 30 graden is, dan heb ik het pas echt naar mijn zin!

Toen de vertegenwoordiger van Bare bij Fata Aquana langskwam om te vertellen dat er een schitterend damespak op de markt zou komen dat echt het allerwarmste aller tijden zou zijn, heb ik ‘m dus een beetje uitgelachen! Het kan immers nooit warm genoeg zijn voor mij! Natuurlijk kon ik het niet laten om te zeggen dat ik dan te zijner tijd wel het beste proefkonijn zou zijn.
Uiteraard ben ik er nooit echt vanuit gegaan dat we dus inderdaad een pakketje zouden krijgen met het Bare Evoke pak. Nu moest ik de uitdaging dus wel aangaan!

Perfecte maatvoering
Het begon direct al meer dan goed, beter dan mijn verwachtingen! Het pak gaat namelijk in een keer goed aan! Nooit verwacht, maar de maatvoering is dus werkelijk perfect. De vormgeving van het pak voldoet aan alle eisen die je aan een damespak kunt stellen. Anatomisch volledig correct dus. Het materiaal is superflexibel en zacht en ik haal mijn knokkels niet open bij het aantrekken. En dan (niet geheel onbelangrijk): het pak ziet er ook nog eens heel mooi uit.

Warm duiken
Eerlijk is eerlijk – ik heb het pak eerst uitgeprobeerd in het warmere water van Jordanië. Normaal gesproken duik ik daar het liefst in droogpak of 7 mm, maar dan begin ik al vrij snel aan te geven dat ik het koud heb! Het grootste probleem is dan ook om juist daar een pak te vinden waarmee je het boven water niet te warm hebt en onder water juist lekker warm. Ook bij de tropisch bovenwater temperatuur kon ik het pak nog makkelijk aantrekken, wat een verademing! De rits op rug gaat makkelijk dicht en de ritsen bij de benen zijn lekker lang zodat je het pak supermakkelijk aan- en uittrekt. Het ritsje bij de kraag zorgt er voor dat je boven water nog lekker kunt ademen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Warm duiken in frisser water
Na deze goede ervaring heb ik het aangedurfd: ik ben in Nederland gaan duiken met dit Bare Evoke natpak! Ok, het was even wennen, want mijn schoenen liepen vol water en er zit niet zo een inflator op mijn borst, maar binnen 5 minuten was ik verkocht! Natuurlijk voelde ik het wat frisse water binnenlopen. Normaal gesproken kom je dan na een paar minuten wel weer op temperatuur. De Evoke doet het wat anders: in plaats van op temperatuur komen voelde het (binnen een minuut al) of ik een klein kacheltje in mijn pak had zitten. Het werd echt lekker warm! En ook op diepte (waar het nog maar 9 graden was) kon ik het prima uithouden! Dat moet de combinatie van de Celliant stof met de high en low loft voering zijn.

Ooit een duiker zien juichen onder water? Helemaal happy dus!

Bare Evoke_Pauline Hulspas (4)Bare Evoke_Pauline Hulspas (3)

Ik heb er zelfs nog een lesduik mee gemaakt en ik hoefde niet te wennen. Bijkomend voordeel: veel minder lood nodig (en dat terwijl je met een nieuw pak vaak meer lood nodig hebt). Omdat het pak makkelijk uitgaat, was ik uiteindelijk sneller klaar dan de meeste andere duikers en had ik het nog steeds lekker warm.

Kortom, een aanwinst, dit nieuwe Bare Evoke pak. Na deze ervaringen gaan we het pak uiteraard in de winkel voeren – een aanrader voor elke damesduiker!»

Tekst: Pauline Hulspas, Fata Aquana

Meer over Bare Evoke…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief