Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Banda-eilanden – een paradijs voor duikers

Sporen van lava, steile wanden, enorme gorgonen, sponzen, koralen en een bruisend onderwaterleven. Dat zijn de Banda-eilanden. Een walhalla voor elke duiker (en fotograaf).

De Banda eilanden vormen een groep van kleine vulkanische eilanden in de Bandazee en behoren tot de Indonesische eilandengroep de Molukken. Ze liggen vrij afgezonderd en dat maakt ze bijzonder. De koraalriffen zijn er nog intact en er zijn nauwelijks duikers te vinden.

Oorspronkelijk was dit de enige plek in de wereld waar er nootmuskaat te vinden was. Daar is fel om gevochten geweest. Onder bewind van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) zijn er verschillende forten gebouwd.

Tegenover het fort Belgica op het eiland Banda Neira ligt de actieve vulkaan Gunung Api die voor het laatst uitbarstte in 1988. Sporen van verharde lava zijn tot onder de waterspiegel terug te vinden. Iets verderop lopen steile wanden de diepte in. De muren zijn begroeid met enorme gorgonen, sponzen en koralen. Het bruist er van het leven. In het oneindige blauwe water komen er regelmatig grote pelagische vissen voorbij.

Tijdens de liveaboard met de Ilike worden in dit gebied verschillende duiken gemaakt.

Speciale duik- en fotoreis met Filip Staes

Van 4 tot 16 oktober kun je samen met onderwaterfotograaf Filip Staes deze kleurrijke wateren vol leven ontdekken vanaf de live-aboard Ilike. De mooiste duiken maken en tegelijk je fotoskills verbeteren, een prachtige combi! 

De duik- en fotoreis met Filip Staes op de Ilike wordt georganiseerd door:

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief